Heiton päivä

3.9.2017

Eero Tapio kukitettavana
Eero Tapio kukitettavana
Jaostot esillä ja vilinää riitti
Jaostot esillä ja vilinää riitti
Sähköpyörätuolisalibandyn näytösottelu
Sähköpyörätuolisalibandyn näytösottelu
Lentopallo vastaan salibandy
Lentopallo vastaan salibandy
Katsomoonkin riitti väkeä
Katsomoonkin riitti väkeä

Lauantaina järjestettiin ensimmäinen Heiton päivä tapahtuma Jatulissa. Seura oli koonnut kaikki jaostonsa esittelemään omaa toimintaansa. Kävijöillä oli mahdollisuus tutustua samalla kertaa suuren yleisseuran tarjontaan. Joitain lajeja pääsi jopa kokeilemaa itse.

 

Tilaisuus avattiin juhlavasti kukittamalla painin maailmanmestari Eero Tapio, joka voitti mestaruutensa lähes päivälleen 50 vuotta sitten. Esillä oli myös Eeron mittava arvokisamitalien kokoelma.
Esillä oli myös näyttävästi seuran uusimpia aluevaltauksia, eli sähköpyörätuolisalibandy näytösotteluineen. Yleisöllä oli myös mahdollisuus testata, millaista on pelata salibandya sähköpyörätuolilla, sekä kokeilla laukaisutaitojaan tutkaa vastaan.
Salissa nähtiin pieniä voimistelijoita, pöytätenniksen taitajia ja lentopalloilijoita. Painisali oli tungokseen asti täynnä. Ulkona suunnistusjaosto oli tehnyt useita ratoja kokeiltavaksi ja sisällä saattoi testata triathlon pyöriä ja saada tietoa tästä varsin vaativasta lajista. Pelattiinpa myös lentopallon haasteottelu salibandyn ja lentopallon B-tyttöjen välillä. Lentopallotytöt voittivat, mutta salibandy lupasi palata kovempana takaisin ensivuonna.
Aulassa jaostoilla oli myytävänä arpoja ja omia tuotteitaan ja pihalla perinteistä makkaraa ja kahvia vohveleineen. Uimahallilla alkoivat pyöriä uimakoulut ja illalla tapahtuman päätteeksi järjestettiin tanssit Heiton talolla.
Tapahtuman pääjärjestelijän Hannu Saikanmäen mielestä ” tapahtuma oli varsin onnistunut, joskin ensimmäinen kerta opettaa aina seuraavaa kertaa varten, mitä voidaan tehdä paremmin. Oli hienoa havaita, että kaikki jaostot ottivat tapahtuman omakseen”. Lisäksi Saikanmäki iloitsi paikallisten yritysten tuesta.
Tapahtumaa tukivat Osuuspankki, Halpa-Halli,  Putaan Pulla, Haukiputaan Sähköosuuskunta, Haukiputaan Värisilmä, Intersport  Joutsensilta, Rantapohja, Tekstiili- ja tarratupa Jasminne sekä Säästökuoppa.