B-tytöt

Otteluraportti TT-turnauksesta 10.10.2020

Heiton B-tyttöjen sarja-avaus täynnä tunnetta

 

HaHe-lentopallon B-tytöt pääsivät avaamaan sarjakautensa. Tunteita pelaajilla oli Länsituulen salissa päivän mittaan laidasta laitaan aina superjännittävän kolmannen pelin loppupalloille saakka. Saldona Heitolle 2 voittoa ja 1 tappio.

Avauspeli Oulun alueen valtikasta Oulunsalon Vasamaa vastaan oli täyttä Heiton ylivoimaa, 2-0 voitto eräpistein 25-8, 25-8. Toisessa pelissä vastus olikin sitten tämän ikäluokan Suomen huipulta, WoVo-Rovaniemi takoi tylyt 10-25, 10-25 lukemat hienolla pelillä.

Kolmannen pelin vastus Tornion Lentis88 voitti avauserän 18-25, mutta toiseen erään HaHe rauhoittui tekemään omaa parastaan ja voitti 25-15. Ratkaiseva kolmas erä eteni tasaisena molempien pelatessa hyvää peliä. Jännitys oli käsinkosketeltavaa ja erän viimeiset ratkaisupallot olivat huimaa taistelua puolin ja toisin. Lopulta HaHen Aada Hongan kylmän viileä ässäsyöttö vapautti ”Tainan enkelit” voittojuhliin.

-Ensimmäisessä pelissä tytöt pelasivat kuten pitikin ja hoitivat mallikkaasti voiton kotiin. Toinen peli WoVoa vastaan ei lähtenyt käyntiin ollenkaan, mutta Torniota vastaan pystyttiin venymään tärkeään voittoon, valmentaja Taina Kaikkonen summasi.

-Joukkue pelasi kurinalaisesti ja toteutti sovittuja asioita, onnistujia tänään oli monta. Tästä on hyvä jatkaa matkaa, pelaamme seuraavaksi upeilla sijoilla 9-12, tässä 79 joukkueen sarjassa, Kaikkonen kertoo.

Yksi turnauksen onnistujia oli HaHen uusin tulokas, Nella Haatainen. -Turnaukseen lähdettiin innolla ja iloisin mielin. Joukkueen peli parani päivän mittaan ja hyvä joukkuehenki auttoi hankalissa tilanteissa. Viimeisessä pelissä löydettiin taistelutahto ja pelattiin joka pallo loppuun asti, Nella tunnelmoi.

-Tämä oli minun eka turnaus tämän joukkueen kanssa. Aluksi oli vähän hakemista uusien pelitovereiden kanssa, mutta sitten peli alkoi rullaamaan. Omaan peliin olen ihan tyytyväinen, mutta aina on parannettavaa. Seuraavassa turnauksessa ollaan taas piirun verran parempia, Nella jatkaa.

 

Eniten pisteitä, peräti 36, Heitosta teki nuori huippulahjakkuus Iina Kaikkonen. B-tyttöjen pelit jatkuvat 31.10. Nurmossa.

Minna Jaukkuri

 

Juttu löytyy myös Rantapohjan digillehdestä

https://www.rantapohja.fi/haukipudas/heiton-b-tyttojen-sarja-avaus-taynna-tunnetta/

Heiton B-tytöt tuulettivat tunteella päivän onnistumisia. Kuva: Henna Tuikka

Otteluraportti 31.10.2020. Heiton tytöt keskittyneesti voitosta voittoon

 

HaHen B‑tyttöjen (alle 17v) sarjakausi jatkui Nurmossa. Meno oli vakuuttavan tasapainoista alusta loppuun ja tuloksena 3 otteluvoittoa ilman erätappiotakaan.

Aluksi kohdattiin Nurmon Jymyn 05 ‑joukkue, jolle Heitto tarjosi heti kärkeen 0–7 alkushown ja suunta erävoittoon 19–25 oli selvä. Toisessa erässä kotijoukkue pääsi hyvin peliin mukaan, mutta HaHen päivän teema alkoi muodostua; sitkeää puolustusta kun vastustaja hyökkää, rauhallista omaa peliä ja luottoa siihen, että jokaisen hoitaessa roolinsa tulosta tulee. Näin toinenkin erä kääntyi Heitolle 23–25.

Toisessa pelissä Kuopion PuWoa vastaan erien alut olivat hyvinkin tasaisia, mutta erien edetessä vastustajan peli alkoi murenemaan HaHen eleettömän varman joukkuepelin edessä ja voitto tästäkin eräpistein 25–18, 25–21.

Sama kaava toistui viimeisessä pelissä Helsingin PuMaa vastaan. Edes toisen erän alun 2–7 tappiotilanne ei ”Tainan enkeleitä” hetkauttanut, vaan he hymyssä suin lähettivät helsinkiläiset kotimatkalle eräpistein 25–18, 25–19.

– Tänään tytöt pelasivat kovalla asenteella ja hyvin kurinalaisesti. Joukkue oli hyvin keskittynyt joka peliin, eikä antanut kenenkään yllättää, valmentaja Taina Kaikkonen kiitteli. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, joukkue oli yhtenäinen ja pelasi iloisella ilmeellä, Kaikkonen jatkaa.

Yhtenäisyyttä ja hengen luontia korostaa myös joukkueen kapteeni Tiia Tapio.

– Vaikka meillä ei yhteisiä pelikokemuksia olekaan vielä niin paljon kuin monella muulla joukkueella, niin hyvin on saatu hyvällä tsempillä eriä käännettyä ja pelejä voitettua. Tänäänkin joka pelaaja pelasi joukkueen eteen ja pysyimme yhtenäisenä selvittäen lyhyet vaikeammatkin hetket lopulta voitokkaasti, Tiia kehuu joukkuettaan.

Heiton B‑tytöt pelasivat näin itsensä seuraavaksi turnaamaan la 21.11. peräti sijoista 5–8 tässä 79 joukkueen sarjassa. Kärkipään seurat ovat yleisemmin liiga- ja ykkössarjajoukkueiden alla toimivia, laajoilla pelaajaringeillä operoivia, kovan kilpailuasetelman joukkueita. Siihen nähden HaHen pelaaminen säännöllisesti 12 parhaan joukossa on loistava saavutus.

Minna Jaukkuri

 

Juttu löytyy myös Rantapohjan digillehdestä

https://www.rantapohja.fi/haukipudas/heiton-tytot-keskittyneesti-voitosta-voittoon/

Heiton B-tyttöjen voittojen takana oli keskittynyt ja toisiin luottava tekeminen. Kuva: Henna Tuikka.

Otteluraportti 21.11.2020. Heiton lentistytöt nousivat Suomen huipulle

 

HaHe-lentopallon B‑tyttöjen (15–16v) syyskausi jatkui tarunhohtoisena. Viikonloppuna Rovaniemellä HaHe pelasi jälleen sitkeästi puolustaen sekä terävästi hyökäten, tuloksena kaksi voittoa ja yksi tappio ja nousu koko Suomen sijoille 1–4!

Avauspelissä WoVon rutikokeneet tytöt eivät päässeet enää kovin helpolla HaHen kanssa. Peli toki WoVolle, sarjan mitalisuosikille, pistein 18–25, 18–25.

 

 

 

Toiseen peliin vastaan tuli Nurmon ‑04 laajalla arsenaalillaan. Monien muiden tänä syksynä yllätettyjen joukkueiden tavoin, myös he joutuivat kerta toisensa jälkeen pyörittämään päitään Heiton sitkeän vastarinnan ja tuloksekkaiden hyökkäysten edessä. Peli Heitolle 25–23, 25–18.

Kolmas peli Jyväskylää vastaan oli Heitolta rutiinisuoritus, varma peruspeli riitti pitämään ohjat käsissä koko ottelun ja ansaittu voitto eräpistein 25–21, 25–20.

– WoVoa vastaan ei vielä pystytty omaan peliin riittävän hyvin, mutta toinen ja kolmas peli oli hyvää suorittamista koko joukkueelta. Kaikki tekivät oman roolinsa mukaista työtä kiitettävästi, valmentaja Taina Kaikkonen kehui.

– Syötöt toimi hyvin ja hyökättiin rohkeasti. Tytöt näytti ansaitsevansa paikan näin korkealla tasolla, he ovat kehittyneet hienosti ja pelaavat yhtenäisesti, valmentaja summaa upeaa syksyä.

Tällä tasolla jokaisesta joukkueesta löytyy ainakin yksi todellinen huippulahjakkuus. HaHen B‑tytöissä on Suomi-lentiksen yksi suurimmista lupauksista, armoton pistelinko, Iina Kaikkonen. Hän asuu ja harjoittelee viikot Kuortaneella kuopuksena muiden Suomen lahjakkaimpien 14–18 ‑vuotiaiden lentopallotyttöjen kanssa, pelaten isossa roolissa myös U15-maajoukkueessa.

– Kuortaneella on hyvä, kun harjoittelu ja opiskelu on järjestelmällistä. Meillä on kova noin 20 tytön rinki, joten laatutreenejä riittää, toivottavasti ensi kesän EM-kisat omassa ikäluokassani pystytään järjestämään, Iina kertoo. 

– HaHen peleissä aina pieni hetki menee päästä yhteispeliin kiinni, mutta hyvä kommunikointi kentällä auttaa siihen nopeasti. Tänäänkin pelattiin omaa peliä aika hyvin, toki parannettavaa vielä jäikin. Meillä on tavoitteena päästä kauden lopuksi top12-joukkueen finaaliturnaukseen ja ainakin nyt ollaan hyvällä tiellä, B‑tyttöjen sarjan koko Suomen pistetilastoakin johtava Iina päättää.

Todella kauan on siitä, kun Oulun alueella tyttölentistä on pelattu missään joukkueessa näin korkealla tasolla, joten 12.12. pelattava 1–4 sijojen kotiturnaus on hieno saavutus koko alueelle.

 

Minna Jaukkuri

 

Juttu löytyy myös Rantapohjan digillehdestä

Heiton lentistytöt nousivat Suomen huipulle - Rantapohja

 

Heiton B-tytöt löi itsensä Suomen top4 -joukkoon hyvällä joukkuepelillä. Kuva: Minna Jaukkuri
B-tytöt kaudella 2020-2021