A-tytöt

Otteluraportti TT-turnauksesta 19.09.2020

Heiton A-tytöt pääsivät ottamaan mittaa kovista pohjoisen joukkueista

 

HaHen A-tyttöjen lentopallokausi alkoi lauantaina Haukiputaalla pelatulla pohjoisen alueen  tasonmittausturnauksella.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Oulun Kisko. Kiskon kokeneessa A-tyttöjoukkueessa pelaa useampiakin ykkössarjapelaajia, joita vastaan HaHen nuoret tytöt taistelivat ennakkoluulottomasti. Tappio kuitenkin HaHelle eränumeroin 18-25 ja 20-25.

Toinen peli pelattiin pohjoisen valtaseura Rovaniemen WoVoa vastaan, jonka kokoonpanossa oli myös liigapelaajiakin. Peli selvin numeroin WoVolle 11-25 ja 14-25 ja samalla HaHen tytöt näkivät mikä on taso aivan A-tyttöjen Suomen huipulla.

Turnauksen viimeisessä pelissä Kempeleen Lentopalloa vastaan näkyi puolestaan selkeä tasoero HaHen hyväksi ja voitto tulikin leikiten pistein 25-6 ja 25-13. HaHen A-tytöt saivat näin siis voitokkaan päätöksen kovatasoiseen avausturnaukseen.

-Nuorella joukkueella pystyttiin antamaan vastusta jo sarjassa kokeneemmille joukkueille. Kehitettävää meillä on vastaanotossa silloin kun vastassa on kovaa syöttävä joukkue. Pitää saada tarkkuutta nostoihin, jotta päästään myös hyökkäämään tarpeeksi laadukkaasti, summaa valmentaja Juha Vähä.

- Tytöt sopeutuivat hyvin muutamista sairaspoissaoloista johtuneisiin muuttuneisiin pelipaikkoihin, joten kokonaisuutena tytöiltä hyvä peliesitys ja tästä lähdetään parantamaan askel kerrallaan, Vähä jatkaa.

Turnauksen positiivisin yllättäjä HaHesta oli varsinaisesti vasta nuorempaa b-ikää oleva Miia Ylikojola, joka paikkasi hienosti sairastuneita pelaajia. Miia pelasi hänelle vieraalla pelipaikalla yleispelaajana ja teki hyvän määrän pisteitäkin (14). Parhaimman pistemäärän HaHesta keräsivät Tiia Tapio (17) ja Milla Makkonen (16).

A-tyttöjen seuraava turnaus pelataan 7.11. jälleen Haukiputaalla. Vastaan saadaan Kerimäen Lentopallo sekä kaksi kovaa joukkuetta Nurmon Jymystä.

Minna Jaukkuri

Juttu löytyy myös RantaPohjan digilehdestä

https://www.rantapohja.fi/haukipudas/heiton-a-tytot-paasivat-ottamaan-mittaa-kovista-pohjoisen-joukkueista/

A-tyttöjen huippuseura WoVo-Rovaniemen torjunta oli liian pitävä HaHellekin lauantain turnauksessa (kuva Jenni Heinonen)

Otteluraportti 7.11.2020

Heiton lentistytöt hyvässä vireessä

 

HaHen lentopallon A‑tyttöjen (alle 20-vuotiaat) syyskausi jatkui hyvin menneissä viikonlopun kotipeleissä, saavutuksena turnausvoitto nousujohteisella pelillä.

Ensin kohdattiin selvästi kokeneempi Nurmon Jymyn ‑02 joukkue, joka olisi ollut yllätettävissä avauserässä hieman vähemmillä omilla virheillä. Toiseen erään vieraat saivat pelistä hyvän otteen ja voittivat eräpistein 22–25, 15–25.

Toinen peli Kerimäkeä vastaan muutti HaHen turnauksen suunnan, vaikka avauserä menikin vielä hieman ihmetellessä vastustajan pelityyliä. Toisessa erässä Heiton tytöt vihdoin löysivät voittoreseptin; Kerimäen pelaajien ilmeet alkoivat vähitellen tuskastua kotijoukkueen hyvän puolustuksen ja monipuolisen hyökkäyspelin alla ja niinpä toinen ja kolmas erä ja sitä kautta koko ottelu kääntyi hurmoksen löytäneelle kotijoukkueelle eräpistein 17–25, 25–21, 15–10.

Kolmannessa pelissä kohdattiin etukäteen kovin joukkue, Nurmon ‑03, joka selvästi yllättyi HaHen ennakkoluulottomasta pelaamisesta. Heitolla jatkui edellispelin lopun upea vire ja rauhallisuus tekemisissä. Aina kun Nurmo pääsi jo rinnalle, niin HaHe nykäisi jälleen pisteen pari lisää. Niinpä yksi nuorten lentissyksyn kovimpia yllätyksiä oli valmis eräpistein 25–21, 25–21 ja turnausvoitto niukasti kotiin.

– Turnaus alkoi hieman nihkeästi kokeneita vastustajia vastaan, mutta toisen pelin toisessa erässä löytyi ne omat aseet, eli luotto omaan tekemiseen ja pelikaveriin ja uskallus pelata, valmentaja Juha Vähä analysoi.

– Ennen viimeistä peliä jo kopissa päätettiin, että voitto otetaan ja pelirohkeus oli ihailtavaa kovaa vastustajaa vastaan, Vähä jatkaa.

Hyvää pelirohkeutta esitti myös nuoren kaartin Aada Honka.

– Hienosti pelattiin, vaikka meillä oli paljon pelaajia poiskin. Jokainen hoiti oman tontin ja kuunneltiin ja toteutettiin hyvin valmentajien taktisia neuvoja, Aada kertoo.

– Mukava oli pelata, ei edes jännittänyt, kun sain hyvät tsempit joukkueelta, Aada kiittelee.

Heiton A‑tyttöjen kausi jatkuu 28.11. valtakunnallisen sarjan sijoilla 9–12, joka on paljon yläkanttiin odotuksiin nähden näille ensimmäistä vuottaan A‑junioreissa pelaaville HaHelaisille.

 

Juttu löytyy myös RantaPohjan digilehdestä

https://www.rantapohja.fi/haukipudas/heiton-lentistytot-hyvassa-vireessa/

Otteluraportti 28.11.2020 Heiton A‑tytöt päätti syyskauden kahteen tappioon

 

HaHen lentopallon A‑tytöt (alle 20-vuotiaat) pelasivat viikonloppuna Kiskon järjestämässä turnauksessa Oulussa. Hyviä vastustajia vastaan tuloksena oli kaksi tappiota, vaikka toki peleissä oli paljon hyviäkin hetkiä.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Kuortane, joka esitti monipuolista peliä tasaisella joukkueella. HaHe ei oikein missään vaiheessa päässyt ihan iskuetäisyydelle, joten peli Kuortaneelle eräpistein 19–25, 15–25, 17–25.

Toisessa pelissä kohdattiin tuttu paikallisvastustaja, Oulun Kisko. Syksyn mittaan nämä joukkueet ovat jo kohdanneet muutamia kertoja ja nyt Heitto oli jälleen entistä valmiimpi haastamaan tätä ykkössarjajoukkueen ringissäkin pelaavien pelaajien osittain tähdittämää oululaisjoukkuetta. Tuloksena jo yksi erävoitto, vaikka peli kääntyikin vielä Kiskolle eräpistein 19–25, 25–17, 21–25.

– Ensimmäisessä pelissä oli ajoittain taas hyvää tekemistä, mutta lyöntirohkeus oli välillä hukassa. Toinen peli oli jo hyvä ja tytöt näyttivät, että omalla tekemisellä saadaan eriä käännettyä voitoksi myös Kiskoa vastaan. Kolmannessa erässä jäätiin takaa-ajajan asemaan, mutta lopussa tehtiin vielä ihan hyvä nousu rohkeilla suorituksilla, valmentaja Juha Vähä analysoi.

– A‑tytöt on suoriutuneet syksystä hyvin, vaikka onkin ollut aika paljon haasteita terveystilanteiden kanssa. Tytöt ovat joutuneet sopeutumaan erilaisille pelipaikoille, mutta selvinneet tästä hyvin. Kokonaisuutena syksy on mennyt yläkanttiin nuorella joukkueella, Vähä summaa syyskautta.

Heiton B‑, A- ja Naisten 2‑sarjajoukkueiden kapteeni Tiia Tapio on monien muiden HaHelaisten tavoin urakoinut menestyksekkäästi koko syksyn.

– B‑tytöissä on päästy pelaamaan koko syksy täydellä kokoonpanolla, mikä on näkynytkin erinomaisena menestyksenä. A:ssa ja Naisten sarjassa on ollut harmillisia loukkaantumisia, mutta toivottavasti niissäkin kevätkaudelle saamme lisää pelaajia mukaan, niin peliesitykset vielä paranevat, Tiia kertoo.

Huonontuneesta koronatilanteesta johtuen lentopalloliitto on päättänyt, että nuorten pelejä ei pelata nyt joulukuussa. Toivottavasti Heitonkin tytöt pääsevät jatkamaan hienosti tähän saakka sujunutta lentopallokauttaan sitten tammikuussa.

Minna Jaukkuri

Juttu löytyy myös RantaPohjan digilehdestä

Heiton A-tytöt päätti syyskauden kahteen tappioon - Rantapohja

 

Heiton A-tyttöjen vire ei tällä kertaa riittänyt voittoihin. Kuva: Minna Jaukkuri

Otteluraportti 23.1.2021 Heiton A‑tytöt pitkästä aikaa pelien makuun

 

HaHen lentopallon A‑tytöt (alle 20-vuotiaat) palasivat viikonloppuna Nurmon Jymyn järjestämässä turnauksessa koronarajoituksista johtuvan pelitauon jälkeen tositoimiin. Tuloksena oli iloisesta ilmeestä huolimatta kolme tappiota.

Avauspelissä Tampereen KaLea vastaan pitkä pelitauko ei isommin näkynytkään, vaan Heiton tytöt haastoivat hyvin selvästi kokeneempaa vastustajaa ja taipuivat vasta hyvän taistelun jälkeen eränumeroin 22–25, 24–26. Toisessa pelissä emäntäjoukkue Nurmo02 oli avauserässä jo tappion partaalla, mutta pystyivät kääntämään erävoiton itselleen ja toisessa erässä menivät menojaan, joten Heitolla tappio eränumeroin 25–27, 15–25.

Pitkä pelaamattomuus ja lähes olemattomat joukkuetreenit Oulun alueen koronarajoitteista johtuen näkyivät HaHella selvimmin kolmannessa pelissä Laihian Lujaa vastaan, jossa tuloksena selvähköt erätappionumerot 17–25, 18–25. Kaikki päivän vastustajat olivat saaneet harjoitella lähes normaalisti viimeiset pari kuukautta, joka näkyikin mitä pitemmälle pelit ja päivä eteni.

– Ensimmäinen peli oli tiukkaa ja hyvääkin peliä siihen nähden, miten on päästy harjoittelemaan. Sama hyvä vire jatkui vielä toisen pelin alkupuolelle saakka, mutta sitten pelin taso notkahti selvästi, totesi Heiton valmentaja Juha Vähä.

– Alettiin jäämään vähän samoille jalansijoille ja väsymystä ilmeni pelien edetessä pitkästä peli- ja harjoittelutauosta johtuen. Näki, ettei oltu ihan samalla lähtöviivalla vastustajien kanssa, joten siihen nähden paljon positiivistakin peleissä näkyi ja iloista ilmettä ja tästä saatiin hyvää oppia tuleviin harjoituksiin, Vähä summaa.

Yksi Heiton A‑tyttöjen passareista, Jenna Vähä, oli muiden pelaajien tavoin iloinen kauden jatkumisesta.

– Hauska oli pelata tauon jälkeen, mutta toki olisihan pelit voineet paremminkin mennä. Puhe kentällä auttoi löytämään taas yhteistä säveltä ja myös pelinlukutaito palautuu hyvällä harjoittelulla jälleen paremmaksi. Toivottavasti meillä on tälle kaudelle vielä paljon hyviä pelejä jäljellä, Jenna kertoo.

Heiton A‑tyttöjen pelit jatkuvat näillä näkymin 20.2. ellei uusia rajoitteita aseteta.

Minna Jaukkuri

Juttu löytyy myös RantaPohjan digilehdestä

Heiton A-tytöt pitkästä aikaa pelien makuun - Rantapohja

 

Heiton A-tyttöjen kausi jatkui pitkän tauon jälkeen Kuva: Mirja Makkonen
A-tytöt 7.11.2020 turnauksessa