Kilpailuohjeet

YLEISTÄ


Kilpailuun on ilmoittautunut yli 400 osanottajaa. Osa kilpailun toiminnoista on Takkurannan koululla, jossa on kilpailun ohella ”normaali” koulupäivä. Osallistujien, yleisön ja toimitsijoiden tulee ottaa toiminnassaan huomioon koulun toiminta. Erityisesti välituntialue on rauhoitettava kokonaan koululaisille.

Kuntien vastuuhenkilöt huolehtivat kilpailijoista kisan aikana (mm. ohjaavat kilpailukeskukseen, pesutiloihin jne.) Oppilailla on kilpailupäivänä eväsruokailu, josta vastuuhenkilöt huolehtivat.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja KLL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Teiden ylityksissä ja teiden varsilla on noudatettava erityistä varovaisuutta!


PYSÄKÖINTI


Takkurannan koulun (Takkurannantie 10, Kello) takana olevalla urheilukentällä. Opastus tieltä 847 alkaen klo 8.00.
 

 KILPAILUKESKUS

Maasto-olosuhteissa 800 m Takkurannan koululta. Kilpailukeskukseen keltainen viitoitus koulun opaspaalulta. Huom! Kilpailukeskuksessa ei ole wc:tä. Pesutilat ja wc Takkurannan koululla.


KILPAILUMATERIAALI

Kilpailunumerot ja tarkistusliuskat ovat noudettavissa narulta kilpailukeskuksesta.  ­­­­­­Kilpailunumerot palautetaan maalissa. Parisuunnistuksessa molemmat kilpailijat käyttävät numerolappua (vihreä ja punainen).

EMIT-KORTIT

Jokaisella kilpailijalla on oltava henkilökohtainen kilpailukortti (Emit). Parisuunnistuksessa parilla on vain yksi kilpailukortti, jota käyttää punaista numerolappua kantava kilpailija. TARKISTA EMIT-NUMEROSI LÄHTÖLUETTELOSTA ja ilmoita mahdolliset muutokset lähtöalueella. Korttimuutoksia voi ilmoittaa sähköpostitse (kll2011@hahe.fi) etukäteen tiistai-iltaan klo 22.00 saakka. Lainaemitit saa lähtöalueen toimitsijalta ja se palautetaan maalialueen toimitsijalle. Palauttamattomasta tai vaurioituneesta kortista veloitetaan 50 euroa.


KARTTA

Kaikissa sarjoissa 5-värinen suunnistuskartta 1:10 000, käyräväli 2,5 m,  9/2011. Kartan koko on A5 ja on muovisuojuksessa. Mallikartta on nähtävissä lähtöpaikalla. Kartat kerätään maalissa ja luovutetaan takaisin viimeisen kilpailijan lähdettyä maastoon.


MAASTO

Kilpailumaasto on runsaspolkuista kangasmaastoa.


RASTIT

Mallirasti on nähtävissä opaspaalulla kilpailukeskuksessa. Maastossa on paljon rasteja, joten muista tarkistaa koodi.
 

KIELLETYT ALUEET

Kiellettyjä alueita ovat talojen piha-alueet. Kilpailumaastossa saavat liikkua ainoastaan kilpailijat oman kilpailusuorituksensa aikana.

Huom! RR  ja TR –radoilla on käytössä 15 mm leveä valkoinen muovinauha.


LÄHTÖAJAT


Ensimmäinen lähtö on klo 10.00. Lähtölistat ovat nähtävillä koulun ilmoitustaululla, lähtöpaikalla sekä kilpailun verkkosivuilla. 


TOIMINTA LÄHTÖPAIKALLA

4 minuuttia ennen lähtöä: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, emit-kilpailukortti tarkastetaan ja nollataan

3 minuuttia ennen lähtöä: Kartta nähtävillä

2 minuuttia ennen lähtöä: RR-sarjalaiset saavat kartan ja opastusta

1 minuutti ennen lähtöä: TR-sarjalaiset saavat kartan ja voivat tutustua rataansa


RASTIMÄÄRITTEET

Rastimääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastimääritteitä ei ole saatavilla. RR-sarjoissa ei käytetä rastimääritteitä.


VIIMEINEN RASTI

Rastireitin viimeisen rastin koodi on RR5, muissa sarjoissa koodi 100. Molemmilta rasteilta on viitoitus maaliin.


KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt kilpailija kulkee maalin läpi ja leimaa maalileimasimella normaalisti. Keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa.


MAALI

Maaliviivalla suoritetaan Emit-leimaus, josta määräytyy kilpailijan maaliaika. Maalileimauksen jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkastuspisteeseen. Maastossa käyneet kilpailijat eivät saa antaa neuvoja vielä sinne lähtemättömille kilpailijoille.

 


PUKEUTUMINEN, PESU JA WC

Sisätiloissa Takkurannan koulun puku- ja pesuhuoneissa. Käynti isoista ovista liikuntasalin kautta. Huom! Pesutilat rajalliset, joten toimitaan joustavasti ja kärsivällisesti! Kengät pois eteisessä!


TULOKSET

Kilpailujen tulokset ovat nähtävillä niiden valmistuttua kilpailukeskuksen tulostaululla sekä internetissä www.hahe.fi/suunnistus.

 


KIOSKI

Takkurannan koulun liikuntasalissa on Takkurannan koulun 6. luokan järjestämä kioski.


PALKINTOJEN JAKO

Palkintojenjako suoritetaan Takkurannan koulun pihalla (sateen sattuessa salissa) heti tulosten selvittyä. Yksilösuunnistuksessa palkitaan kuusi (6) ja parisuunnistuksessa kolme (3) parasta.


TSEMPPIÄ KISAAN!


RATATIEDOT

SARJA

MATKA (km)

RASTIEN MÄÄRÄ

T3RR

1,9

5

P3RR

1,9

5

T4RR

1,9

5

P4RR

1,9

5

T5TR

1,5

6

P5TR

1,5

6

T6TR

1,5

6

P6TR

1,5

6

T7

1,6

8

P7

1,7

8

T8-9

2,1

10

P8-9

2,1

9

TL/AMK

2,3

9

PL/AMK

2,5

9

NOPE

2,3

9

MOPE

2,5

9

T3RRP

1,9

5

P3RRP

1,9

5

T4RRP

1,9

5

P4RRP

1,9

5

T5TRP

1,5

6

P5TRP

1,5

6

T6TRP

1,5

6

P6TRP

1,5

6

T7-9P

1,6

6

P7-9P

1,6

6