Huoltajille

Tältä sivulta löytyy huoltajille materiaalia voimisteluharrastuksen seuraamista ja tukemista varten. 
Ohjeita eri tilanteisiin löytyy lisää toimintakäsikirjasta.


Jaksamista tukien

Voimistelijalle terveys on tärkeää. Terve urheilija-sivusto tarjoaa tietoa mm. urheiluvammoista ja ravinnosta. 
Vinkkejä kisapäivän ruokailuihin ja eväisiin löytyy täältä.
Olemme sitoutuneet puhtaaseen ja terveelliseen urheiluun. Tarkista voimistelijalle sallitut lääkkeet KAMU antidoping-palvelusta. Lisätietoa saat myös SUEKin Antidoping-oppaasta


Kilpailuissa kannustaen

Kilpailevan voimistelijan huoltajan on hyvä olla tietoinen kisaamiseen liittyvistä asioista. 
Kisanet toimii Voimisteluliiton kisojen alustana, sisältäen kilpailujen ajankohdat, infot ja tulokset. TUL:n alaisille kisoille on oma Kisanet.

Koulun käyminen on urheilevankin lapsen ja nuoren tärkein tehtävä (ks. lisää seuratoimijan oppaasta.) Siksi pyrimme järjestämään kisamatkojen ym. aikataulut koulutyö huomioiden. Jos kuitenkin koulusta joudutaan olemaan poissa, huoltajan tulee tehdä poissaolohakemus. 
Jaosto kannustaa poissaolojen minimoimiseen ja toimimme lähtökohtaisesti koulujen ohjeen mukaan:

"Mikäli oppilas joutuu lähtemään urheiluun liittyvään reissuun esim. perjantaina iltapäivällä, tulee hänen olla koulussa normaalisti perjantaina. Hän voi ottaa matkatavarat mukaan kouluun tai sitten varata siihen vain sellainen aika, että hän ennättää yhteiskuljetuksen. Toivomme, että seuroilta tulee viesti / anomus koululle, jossa ilmoitetaan poissaolon  tarve ja lähtöaika. Viikonlopun jälkeen tullaan maanantaina normaalisti kouluun. Jos paluu on puolen yön jälkeen, niin silloin kouluun tullaan viimeistään klo 10

 Valmennuspäällikkö voi lähettää kouluille kisoja varten viestin kootusti (lähtijöiden nimet ja yhteystiedot koululle on ilmoitettava kisailmoittautumisten varmistumisen myötä valmennuspäällikölle).


Positiivisesti kommunikoiden

Toivomme että vanhemmat seuraavat myös sitä, miten lapset ja nuoret kommunikoivat harrastuksestaan ja viestivät sen parissa. Tutustu myös digiarjen suositukset -materiaaliin.
Verkkosivuillamme voit perehtyä ohjeistukseemme viestinnästä ja kommunikaatiosta.


Turvallisuutta rakentaen

Seurassamme ei suvaita epäasiallista käyttäytymistä. Toimintakäsikirjasta löytyy ongelmanratkaisupolku, jos tällaista kohdataan. Lisäksi on mahdollista kääntyä seuran häirintäyhdyshenkilöiden puoleen.

Tietoisuuden lisäämiseksi tästä asiasta toivomme, että etenkin kilpatoiminnassa mukana olevat yli 12 -vuotiaat voimistelijat tutustuvat Et ole yksin -palveluun ja suorittavat säännöllisesti joko ”Tunnetko rajasi” -testin tai nuorille suunnatun ”Häirintä urheilussa" -kurssin.
Lue lisää asioiden käsittelystä liitossa ja seuroissa täältä.