Huoltajille

Tältä sivulta löytyy huoltajille materiaalia voimisteluharrastuksen seuraamista ja tukemista varten. 
Ohjeita eri tilanteisiin löytyy lisää toimintakäsikirjasta.


Voimistelijalle terveys on tärkeää. Terveurheilija-sivusto tarjoaa tietoa mm. urheiluvammoista ja ravinnosta. Vinkkejä kisapäivän ruokailuihin ja eväisiin löytyy täältä.


Kilpailevan voimistelijan huoltajan on hyvä olla tietoinen kisaamiseen liittyvistä asioista. 
Kisanet toimii Voimisteluliiton kisojen alustana, sisältäen kilpailujen ajankohdat, infot ja tulokset. TUL:n alaisille kisoille on oma Kisanet.

Koulun käyminen on urheilevankin lapsen ja nuoren tärkein tehtävä (ks. lisää seuratoimijan oppaasta.) Siksi pyrimme järjestämään kisamatkojen ym. aikataulut koulutyö huomioiden. Jos kuitenkin koulusta joudutaan olemaan poissa, huoltajan tulee tehdä poissaolohakemus. Kouluilta saatetaan ohjeistaa hakemaan koko päivä vapaaksi, jos matkalle lähdetään kesken päivän tai aamulla jäädään kotiin yöllä päättyneen kisamatkan jälkeen. Hakemuksen lisätietoihin voi kuitenkin kirjoittaa, että oppilas lähtee vasta tiettynä aikana tai on menossa kouluun klo 10, 11 tai 12, riippuen paluun ajankohdasta. Jaosto kannustaa poissaolojen minimoimiseen.

Olemme sitoutuneet puhtaaseen ja terveelliseen urheiluun. Tarkista voimistelijalle sallitut lääkkeet KAMU antidoping-palvelusta. Lisätietoa saat myös SUEKin Antidoping-oppaasta


Toivomme että vanhemmat seuraavat myös sitä, miten lapset ja nuoret kommunikoivat harrastuksestaan. Tutustu myös ohjeisiimme viestinnästä ja kommunikaatiosta ja katso  digiarjen suositukset -materiaali.


Seurassamme ei suvaita epäasiallista käyttäytymistä. Toimintakäsikirjasta löytyy ongelmanratkaisupolku, jos tällaista kohdataan. Lisäksi on mahdollista kääntyä seuran häirintäyhdyshenkilöiden puoleen.

Toivomme, että tietoisuuden lisäämiseksi tästä asiasta, kilpatoiminnassa mukana olevat yli 12 -vuotiaat voimistelijat tutustuvat Et ole yksin -palveluun ja suorittavat säännöllisesti joko ”Tunnetko rajasi” -testin tai ”Häirintä urheilussa -kurssin nuorille”.
Lue lisää asioiden käsittelystä liitossa ja seuroissa täältä.