N2

Heiton lentisnaiset voittoon Pihtiputaan Ystävänpäiväpelissä

HaHen lentopallon naisten 2‑sarjan pelit jatkuivat Ystävänpäivänä Pihtiputaalla, jossa kohdattiin Plokin nuori lukiojoukkue. Heiton tytöt olivat parantaneet peliä edellisviikonlopun tuplatappioiden jälkeen ja kotijoukkue kaatui rutiinisuorituksella selvästi 0–3 (20–25, 19–25, 20–25).

Kaikki kolme erää noudattelivat aika lailla samaa kaavaa; Heitto pääsi heti erien alussa kuskin paikalle ja piti eriä hallussaan ollen koko ajan muutaman pisteen vastustajaa edellä. Välillä piste-ero supistui, mutta erän loput olivat jälleen Heitolta hyviä eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä missään erässä. Ratkaisijoita löytyi monipuolisesti, eikä Ploki löytänyt millään aseita Heiton monipuolisen hyökkäyspelin estämiseksi.

Heiton joukkueeseen oli myös saatu pelaajatäydennyksiä, joten senkin myötä pikkuhiljaa peliroolit alkavat joukkueessa selkiytymään. Tämä näkyikin, kun Heitto pystyi takomaan hyviä pistemääriä usean pelaajan voimin ja jokainen hoiti puolustusvelvoitteetkin kiitettävästi.

Uuden pelaajanJenny Kaikkosen kokemus ja osaaminen toi joukkueen tekemiseen rauhallisuutta ja B‑tytöistä nostetun keskitorjuja Sara Jaakkolan syötöt olivat tänään vastustajalle myrkkyä. Toki vieläkin joukkueen otteissa on parantamisen varaa, mutta nyt nähdyn perusteella Heiton hieno lentiskausi tulee varmasti jatkumaan hyvänä myös naisten 2‑sarjan otteissa juniorijoukkueiden lisäksi.

– Peliä lähdettiin pelaamaan kovalla asenteella ja omien suoritusten kautta. Omat syötöt olivat hyviä ja hyökkäysonnistumisia tuli laajalti, uskallettiin hyökätä verkolta ja takakentältä. Passarit pyörittivät peliä monipuolisesti ja levittivät peliä kuten oli sovittu, valmentajat Juha Vähä ja Taina Kaikkonen kommentoivat.

– Otteet pysyivät rauhallisina, vaikka vastustaja välillä kirikin johtoamme kiinni. Voiton avaimena oli tänään nimenomaan joukkuepelaaminen, valmentajat jatkavat.

Heitosta eniten pisteitä ottelussa tekivät Milla Makkonen ja Tiia Tapio (12) sekä parhaana pelaajana palkittu Jenny Kaikkonen (11). 2‑sarjan pelit jatkuvat taas pienen tauon jälkeen tuplakotipeleillä Haukiputaalla la 13.3.

Minna Jaukkuri

Juttu löytyy myös Rantapohjan digillehdestä

Heiton lentisnaisten 2-sarjapelit jatkuivat vierastappioilla - Rantapohja

Heiton nuoret lentisnaiset haluavat toivottaa Rantapohjan lukijoille sydämellistä talven jatkoa. Kuva: Juha Vähä

Otteluraportti 6.2.2021 Heiton lentisnaisten 2‑sarjapelit jatkuivat vierastappioilla

HaHen lentopallon naisten 2‑sarjan pelit jatkuivat viikonloppuna pitkän tauon jälkeen kahdella vieraspelillä. Tuloksena oli Heitolle molemmista peleistä tappiot erin 1–3.

Ensin kohdattiin Alajärven Ankkurit, jota vastaan Heitto saikin pelin hyvin käyntiin ensimmäisessä erässä. Toiseen ja kolmanteen erään kotijoukkue kuitenkin sai paremmin peliään kuntoon ja vei ne nimiinsä. Myös neljäs erä lähti Heitolta huonosti käyntiin, mutta sitten nuori haukiputaalaisjoukkue äityi tosissaan vielä taistelemaan ottelun voitosta. Erä eteni loppua kohti tasaisena ja Heitolla oli jo eräpallotilannekin, mutta niin vain kotijoukkue rutiinillaan ratkaisi jatkopalloilla erän ja samalla koko ottelun itselleen.

Tappio siis Heitolle eräpistein 25–17, 22–25, 19–25, 25–27.

– Saatiin hyvä startti peliin ja uskallettiin lyödä joka paikasta tuloksekkaasti. Toinen erä väännettiin tasatahtia, mutta kotijoukkue oli lopussa vahvempi ja se kantoi heillä myös kolmanteen erään. Neljännessä erässä saatiin vastustajan alun etumatka kiinni, mutta lopussa ei onnikaan oikein ollut puolellamme, totesi valmentaja Juha Vähä.

Toiseen peliin matkustettiin hieman etelämmäs Pohjanmaalle ja kohdattiin suurseura Nurmon Jymyn todella lahjakas ‑05 ikäluokan joukkue. Tämä yhtenäinen ja hyvin liikkuva kotijoukkue takoikin Heitolle tylyt alkutahdit otteluun ja vei kaksi ensimmäistä erää helposti.

Kolmanteen erään Heitto löysi peli-ilon ja rentouden ja esittivät päivän parasta peliään ja Nurmon nuoret olivat yhtäkkiä ihmeissään pelin saaneesta käänteestä. Valitettavasti Heiton hurmos ei kantanut yhtä erää pitempään, joten neljäs erä ja koko ottelu kääntyi kuitenkin helposti nurmolaisille, eräpisteet 11–25, 15–25, 25–17, 13–25.

– Nurmoa vastaan peli käynnistyi kyllä mollivoittoisesti, ei päästy mukaan vastustajan nopeaan pelirytmiin, eikä vastustajan kovat ja tarkat syötöt nousseet halutulla tavalla. Kolmanteen erään pelaajat saivat kaivettua peli-ilon esiin ja tulostakin syntyi. Neljännessä erässä sitten toistui kahden ensimmäisen erän asiat ja vastustaja vei sen nimiinsä, Juha Vähä summasi ottelun.

– Jatkossa pitää löytää keinot millä saadaan pidettyä kaikki erät riittävän kovalla tasolla. Tällä hetkellä hyvän ja huonon erän ero on liian suuri, valmentaja suuntaa katsetta jo tulevaan.

Koronarajoitteiden vuoksi naisten 2‑sarjan tulevat pelipäivät ovat vielä auki.

Heiton 2-sarjan peleissä ei tekeminen riittänyt kuin yksiin erävoittoihin. Kuva: Mirja Makkonen

Otteluraportti  24.10.2020

Heiton naisten 2-sarjapeleissä hyviä, mutta liikaa myös huonoja hetkiä

Haukiputaan Heiton lentopallon 2-sarjan viikonlopun tuplapelit Länsituulen koululla paikallisvastustajia vastaa päättyivät molemmat 0–3 erin vieraille.

Aluksi Heitto kohtasi kokeneen ONMKY:n joukkueen. Kovienkin sarjojen tuoma kokemus monella vastustajan pelaajalla näkyi ihailtavalla tavalla rauhallisena puolustuksena ja tehokkaana hyökkäyksenä. Heiton nuoret naiset pääsivät vasta vähitellen toisessa erässä tempoon mukaan, mutta silti peli pakettiin vieraille nopeasti eräpistein 11–25, 23–25, 19–25.

Toisessa pelissä Kiskon naisten 2-joukkuetta vastaan ensimmäinen erä eteni todella tasaisena aivan loppuun saakka. Erä kuitenkin vieraille ja tämä kipsasi HaHen pahasti koko toiseksi eräksi. Kolmanteen erään nuori haukiputaalaisjoukkue löysi päivän parasta tekemistä ja johtikin erää lähes eräpallotilanteeseen saakka. Mutta vielä ei ollut aika erävoitolle hyvästä ilmeestä huolimatta ja tämäkin peli vieraille eräpistein 23–25, 7–25, 26–28.

– ONMKY:tä vastaan jännitettiin liikaa kokenutta vastustajaa, joka osasikin lukea peliä hyvin ja käytti kyllä paikat tehokkaasti hyväksi ja murjoi vastaanottoamme. Toinen erä siinä oli meiltä hyvä, mutta enemmän olisi vaan pitänyt olla uskallusta löydä palloa kenttään, valmentaja Juha Vähä tuumi.

– Kiskoa vastaan erävoitto oli heti lähellä, mutta kun sitä ei tullut, niin toisessa erässä ei enää uskottu omaan tekemiseen. Hienoa kuitenkin, että kolmas erä pelattiin tasollamme ja pelin pitkittäminen jäi todella lähelle. Poissaoloista johtuen osa tytöistä pelasi hieman oudommilla pelipaikoilla, joka tietysti aiheutti omat haasteensa, Vähä jatkaa.

Heiton liberopelaaja Kiia Heikkinenkin sai komennuksen yleispelaajan paikalle, ja onnistuikin siinä hienosti.

– Meillä oli peleissä hyviä hetkiä, mutta vähän liikaa myös huonoja hetkiä. Hieman tarkemmilla syötöillä ja vastaanotoilla erävoittoja olisi ollut otettavissa, Kiia analysoi.

– Yleispelaajana pelaaminen oli kivaa vaihtelua. Syötöt ja hyökkääminen kun ei kuulu normipeliini, niin niiden onnistumisten myötä olen ihan tyytyväinen päivään, Kiia päättää.

Eniten pisteitä (21) Heitosta teki Milla Makkonen. Naisten 2-sarjan pelit jatkuu 14.11. Rovaniemellä.

Heiton tyttöjen taiteilu ei riittänyt voittoihin 2-sarjan peleissä. Kuva: Minna Jaukkuri

Otteluraportti  3.10.2020

Heiton naisten 2-sarjan avauspeleissä vieraat vahvoja

Haukiputaan Heiton lentopallon 2-sarjan viikonlopun tuplapelit Länsituulen koululla päättyivät molemmat tylysti erin 0-3.

Ensimmäisessä pelissä rovaniemeläisen Lapin Urheiluakatemian A-joukkueen kanssa HaHe aloitti pirteästi, mutta erä kuitenkin rutiinin turvin vieraille. Toisessa erässä vieraat saivat iskulyöntinsä väkevästi perille, mutta jälleen kolmannessa erässä Hahen sitkeä puolustus piti eränumeroita pitkään tasaisena. Eräpisteet 21-25, 11-25, 22-25.

Toisessa pelissä Lapin Urheiluakatemian B-joukkue näytti, miten vuosikausia samalla pelaajarungolla operoinut joukkue selvittää vaikeatkin tilanteet. Ensimmäinen erä helposti vieraille 11-25, mutta toiseen erään Hahe heräsi hurmosmaiseen taisteluun. Rovaniemeläinen nuori tähtisikermä oli jo erätappion partaalla tilanteessa 24-17, mutta niin vain erä kääntyi vieraille 26-28. Kolmas erä selvästi 10-25.

-Pelitempo oli vastustajilla kovempi, emme ehtineet reagoimaan koviin ja korkealta tuleviin iskulyönteihin. Keskittymisemme pääsi välillä herpaantumaan, huomasi ettemme ole näin kovia pelejä aiemmin pelanneet, totesivat valmentajat Taina Kaikkonen ja Juha Vähä.

- Kuitenkin ajoittain pelissämme oli äärimmäisen hyvää tekemistä, pystyttiin paikoin haastamaan kovia vastustajia, joten kohtuullisen tyytyväinen voi olla tähän 2-sarjan avaukseen. Tästä meillä on hyvä jatkaa kautta, Kaikkonen päättää.

HaHen pelaajisto oli nyt kapea mm. loukkaantumisten vuoksi, joten urakoitavaa riitti hyvät pelit pelanneelle Milla Makkosellekin. -Tällä kokoonpanollahan tämä oli meille ensimmäinen peli, joten siihen nähden nuori joukkueemme tsemppasi hyvin hyvän yhteishengen voimalla sen minkä pystyttiin. Paljon jäi toki parannettavaa ja huomasi, että vastustajat olivat voimatasossa ja yhteispelissä edellä. Mutta varmasti seuraavissa kohtaamisissa haastamme jälleen paremmin, Milla lupaa.

Eniten pisteitä (15) HaHesta teki Silja Janatuinen, kovan vasemman käden syöttönsä siivittämänä.

Naisten 2-sarja jatkuu la 24.10. tuplakotipeleillä Kiskoa ja ONMKY:tä vastaan.