Tarinoita ja tapahtumia matkan varrelta

Levi Extreme Triathlon pitkä matka 27.7.2019

 

 

8 heittolaista oli liekeissä Levin maisemissa ennenkokemattoman pitkällä yöttömän yön Levi Extreme Triathlon -matkalla. Viime kesänähän Mervi ja Tomi Hillukkala tutustuivat kisapaikkaan lyhyellä matkalla ja kipinä syttyi. Porukalla valmistauduttiin kisaan kuukausien ajan kuka milläkin painotuksella. Vuoristojuoksu kuitenkin puuttui kaikkien harjoitusohjelmasta, siihen kun ei oikein ole merenrannan asukeilla mahdollisuutta.

 

Levin olosuhteet näyttivät parhaita puoliaan, lämpöä oli jopa 30 astetta ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta keskiyöhön asti loimottaen. Lapin luonto luo outoa taikaa, tunnelma voi olla jopa yliluonnollinen tuumasi eräs Siitosen kammin asukas.

 

Siitosen kammin leirin asukkaat ehtivät valmistautua kisaan pidemmän kaavan mukaan erämaassa sijaitsevalla autiotuvalla. Ei sähköä eikä juoksevaa vettä karaisi sopivasti ennen vaativaa kisaa. Helle herätti paarmatkin ja läpse kävi. Yöllä oli infernaalisen paljon sääskiä syömässä etelän veteliä. Levillä oli paljon poroja teillä, niitä piti hätistellä sekä autoillessa että pyöräillessä. Ihmistähän ne pelkäävät, pyörän päältä kun huuteli niin ne lähtivät matkoihinsa. Porojen ruokapöytä oli muuten katettu tieojiin, joissa kasvoi paljon jäkälää. Äkäslompolon takamailla poroja oli erityisen paljon, taitaa harvoin olla pyöräilijöitä häiritsemässä ruokailurauhaa.

 

Kilpailun uintiosuus oli Levin keskustassa Immeljärvessä. Vesi oli raikas 20 asteinen ja tunturipuro laski järveen tehden virkistävän kylmän kohdan. 3 kierrosta uintia sujui nopeasti varsinkin jaoston kilpauimareilta. Mervi ui ilman märkäpukua ainoana kilpailijana 1,9km matkan ja tuli kolmantena vedestä. Järveltä oli 400m juoksu vaihtoalueelle kylpylälle josta lähdettiin 132km pyöräosuudelle.

 

Ennakolta tiedettiin että pyöräosuus oli mäkinen, kovimpana nousuna Ylläkselle nelisen kilometriä. Siinä sai rataspakat ja reidet kyytiä ja syke kävi korkealla. Jäsentenvälinen pyöräkisa toi lisämakua pitkään päivään, sijoitukset vaihtuivat monta kertaa. Mäkärätkin saivat kiinni varjoisalla osuudella ja hyökkäsivät hitaan ylämäkipyöräilijän kimppuun. Olosuhteet olivat muutenkin vaativia, hurjan helteen ja nestehukan vuoksi. Poroja sai väistellä alamäissä jatkuvasti, hiki kirveli silmissä ja vauhti kohosi jopa 75km/h polkematta. Käärmeitä oli tien varsilla ja Veli-Matti Nieminen näki jopa suden! Uskoo ken tahtoo... jos susi Devil oli paikalla niin missä oli Fantom Sixpack ?!?

 

80km jälkeen alkoi aivan tavaton vastatuuli, aeroasennolle oli tarvetta. Uskoa selviytymisestä koeteltiin, kuten ladonovenkokoinen Arto Kivimäki tuumasi vaihdossa polkiessaan matkan kuuteen tuntiin. Viimeinen 10km olikin 12km, tuntui ettei matka lopu koskaan.

 

Juoksuosuudeksi nimitettävä 23km vuoristojuoksu oli erityisen vaativa polkujuoksu Kätkän ja Levin maastoissa. Kahdelle kukkulalle kiipeäminen louhikkoisissa ja jyrkissä maastoissa oli huolellisuutta vaativaa. Jopa nelinkontin etenemää pystysuorilla osuuksilla. Joka askelella kun voi astua kiven tai puun juuren päältä harhaan ja vääntää nilkkansa tai polvensa. Kätkältä kun olisi pitänyt pelastaa helikopterilla, edes mönkijällä siellä ei pysty etenemään. Kenellekään ei onneksi sattunut haavereita.

 

Viime vuonna triathlonin aloittanut kilpatanssija Liisa Rantatulkkila voitti ikäsarjansa syntymäpäivälahjakseen klo 00.01, mikä yllätys! Harjoittelu ja valmistautuminen oli kohdallaan. Myös Mervi voitti oman sarjansa. Täysmatkan suomenmestari Tanja Ylisirniö oli toinen, ja hän odotetusti loisti juoksuosuudella. Tanjan aika tullee parantumaan ensi kesänä kun taas ennättää enemmälti harjoittelemaan. Simo Tammela tuli kolmanneksi parantaen tahtiaan vuosi vuodelta, vauhti kiihtyy. Vellu jupisi Simon poikenneen reitiltä, Siitosen kammin Technical Official Juryn tekemä gps-datan tarkempi tarkastelu osoittikin että neljä kertaa on lisää matkaa käyty hakemassa eli etua ei ainakaan oltu saatu, mitä muuta liekään. Aki Saari teki todella vahvan päivän, uinti parani 15 minuuttia edelliseen 1.9km uintiin. Pyörä ja tossukin kulki!

 

Vellu oli nopein heittolainen pyörällä mutta jalkavaivaisena joutui taipumaan Simolle juoksussa jääden neljänneksi. Simo olikin heittolaisista nopein juoksuosuudella.

Tomi on kehittynyt huimasti viime vuodesta. Haastattelussa tuumasi että: "Pyörän jälkeen oli väsy. Kätkällä virkistyin ja liisin Levin yli maaliin kuin uudestisyntynyt feenikslintu!

 

Jaostolaiset kiittävät järjestäjiä ja toisiaan :) Lepoa ja treeniä taas sopivassa suhteessa ja seuraavat yhteiskisat odottavat jossakin. Kenties on odotettavissa leiritystäkin suksien päällä sekä tieteellistä testausta ja valmennusta Vuokatissa urheilulaboratorion uumenissa.

 

runoili Extremetriathlonisti Arto Kivimäki

 

 

OULUN SEUDUN TALVIUINTIHERRUUS HAUKIPUTAALLE

Talviuinti SM 1.-3.2.2019 Turku Aurajoki

Turkulaiset olivat hoksanneet tehdä ulkouima-altaan Aurajokeen ja kutsua talviuimarit ympäri valtakunnan mittelemään uintimestaruuksista. Uimareita saapui paikalle Lappia myöten noin 1000 henkeä.

Perjantaina käytiin heti alkuun veret seisauttavan hurja 50m kuninkuusmatkan kilpailu. Tälle matkalle ei nössöillä ole asiaa! Silti jopa 86-vuotias uintineito selvitti koitoksen ajassa 1.42. Siinä ehtii kylmästä jo nautiskella!
Haukiputaalaisista Tiina Hautajärvi oli hienosti neljäs! Arto Kivimäki ja Tomi Hillukkala kävivät tiukan taiston jossa Tomi joutui kohtaamaan voittajansa käännöksen epäonnistuttua pahasti. Sillä aikaa kun Tomi suti tyhjää niin Arto leiskautti portailta leijonan loikan ja kiihdytti karkuun. Mervi Hillukkalan sijoitus oli 7.

Oululaiset
Timo Viinamäki oli neljäs.
Taru Poutiainen toiseksi.
Salla Lamminpää voitti
Tarja Honkanen 10.
Ulla Rovanperä 16.

Pohjois-Suomalaisista kuninkuusmatkan epävirallisen valtikan sai mukaansa Arto, Mervi, Timo, Taru ja Salla.

Lauantaina käytiin perinteinen 25m rintauinti. 
Tomi ja Arto 14. ja 15
Veli-Matti 18
Vesa Keränen 10.
Juha Pesonen 32.
Timo 11.
Taru 6.
Laura Saloranta Haukiputaan Heitosta saavutti hienosti hopeaa, Tiinan jäädessä jälleen harmittavasti neljänneksi.
Mervi 6.
Salla hopeaa
Tarja 17.
Ulla 22.

Sunnuntai-aamuna yhdeksältä alkoi 25m vapaauintikilpailu.
Veli-Matti 8, Tomi 9. ja Arto 12.
Vesa 9. Jussi 14.
Taru 4.
Laura pronssia, Tiina 7.
Mervi 4.
Salla 2.

Viestiin Haukiputaan Latu oli asettanut kaksi joukkuetta eli kaikki uimarinsa. Perinteinen kyläkamppailu Haukipudas - Oulu oli valmis alkamaan. Tähän asti Oululaiset olivat aina olleet nopeampia. Mutta perjantaina uitu 50m maraton ja kaikki muutkin uidut matkat valmistivat Haukiputaan joukkueen iskukyvyn huippuunsa ja räjähtävä kamppailu oli valmis alkamaan. Oululaiset asettivat pohja-ajaksi 1.41, jota Haukiputaalaiset lähtivät tavoittelemaan. Vesa aloitti hienosti myötävirtaan, Arto jatkoi sujuvasti vastavirtaan, Veli-Mattikin hoiti osuutensa hyvin ja Tiina kiihdytti loppukiriin kuin lohi portaisiin ja loppuaika 1.36. Historian ensimmäinen voitto Oululaisista oli tosiasia! Eikä millään pienellä erolla! Haukiputaalta viestiin oli asettaa myös toinen joukkue (Maria Pursiheimo, Tomi, Juha ja Mervi), joka suoriutui hienosti myös alle kahden minuutin.

Arto Kivimäki

linkki Rantapohjan nettijuttuun 

ETU Triathlon Alanya 22.-23.9.2018

"miehemme maailmalla" ;)

Paradise on earth - Alanya - sunniest place at Mediterrian Sea. Triathlon Alanya was organised 28th time, and Mr. Mehmet Peker has been Race Manager 27 times.

There were 3 competitors from Haukiputaan Heitto. Vesa Keränen, Veli-Matti Nieminen and Arto Kivimäki. All enjoyed racing and achieved good results.

Age Group swim was 1.5km long one lap, very exciting to be so far away from beach. Water was 26 degrees warm, crystal clear and so salty. Salt makes you floating so much.

The cycling course was at city centre and about half of it over old stones. They shake bike a lot. Cycling was very intense battling, many chase groups! This time drafting was legal so bike times become very fast.

The run course was at pirate ships harbour and city centre. Incredible scenery at highest place to harbour and sea! It was very inspiring when people at city centre were cheering you up.

We had also pleasant duty to work first time as STO - Sport Technical Officials on international race, many thanks to ETU Executive Board member Mr. Eugene Kraus and Race Manager Mr. Mehmet Peker. ETU event organising skill is at very high level and it is honour to be involved. We learned from Head Referee Mr. Pertti Tomminen a lot about details how everything runs smoothly and is safe for both competitors and spectators. And also penalties, which were supervised by Mr. Karl Vekins and Veli-Matti.

Elite starts were like from Hollywood movies. Loud music for atmosphere and 3 pirate ships were sailing behind the swim course, very nice Mr. Peker!

In Alanya, triathlon family spirit was present with high feelings. So much fun together doing, friendliness and enjoying race weekend!

See you Alanya!

Written by
Arto "Alania" Kivimäki

Linkki kilpailuvideoon Triathlon Alanyan fb-sivulle https://www.facebook.com/alanyatriathlon/videos/266798523968676/

 

Paljusta paljuun!

 

Haukiputaan Heiton triathlonjaoston talviuimarit saavuttivat jälleen menestystä talviuinnin Suomenmestaruuskilpailuissa, jotka järjestettiin tänä vuonna Ähtärin Eläinpuistossa Pandakarhujen vieraina.

Kiinan televisio oli kovasti kiinnostunut talviuimareista ja Pandoista. Kisat näkyvät nimittäin suorana lähetyksenä miljardille katsojalle YouTubessa, joten talviuimareiden medianäkyvyys on maailmanlaajuista.

Perjantaina uitiin 25 metrin vapaauinti ja totuteltiin kisa-altaan ihanaan lämpöön jääpalojen seassa. Tiina Hautajärvi ja Maarit Kestilä uivat kyseisessä lajissa hopeaa. Vapaauintispelialisti Veli-Matti Nieminen otti miesten sarjassa mitaleiden sijasta triathlonjaoston sisäisen TriCup pistekisassa johdon Juha Pesosen sijoittuessa toiseksi. 

Lauantaina käytiin kovatasoiset yksilökilpailut 25 metrin rintauinnissa, joissa pronssille asti ui Maarit ja neljänneksi Tiina. Ensimmäisissä talviuintikisoissaan Mervi Hillukkala tuli hienosti viidenneksi. Uinnin maailmanmestari ja viidet olympialaiset käynyt Hanna-Maria Seppälä jäi sarjassaan toiseksi.

Sunnuntaina kisattiin 50 metrin rintauinnit ja viestit. 50 metrin uinnissa ehtii kyllä unohtaa kaiken muun ympäriltään, ja kylmän veden turruttaessa lihaksia uintikokemuksesta kehkeytyy varsinainen kokovartalohoito. Tosiasiassa kaikki muu unohtuu jo viimeisen kymmenen minuutin aikana ennen starttia, kun pelkokerroin iskee päälle. Adrenaliini virtaa! Ensikertalainen Tomi Hillukkalakin uskaltautui tälle 50 metrin matkalle Arto Kivimäen kanssa, ja Tomi tulikin hienosti viidenneksi. Maarit ja Tiina saivat lajista pronssia Mervin ollessa neljäs.

Viesteissä Haukiputaan Heitolla oli kaksi joukkuetta, joista ykkösjoukkue sijoittui peräti viidenneksi 20 joukkueen joukossa. Kyseisessä viestijoukkueessa uivat Maarit, Arto, Tarja Honkanen ja Tiina. Kisastartti on makea elämys, sillä lähtömerkkiä odotellessa täytyy upottautua kaulaa myöten hyiseen veteen. Ihaninta uinnin jälkeen on päästä kuumaan paljuun lämmittelemään!

Kaupungilta joukkue toivoisi avantouintipaikkaa Haukiputaalle, esimerkiksi Vanskuun. Talviuinnilla on tutkitusti voimakkaita terveysvaikutuksia. Myös kylmä-kuuma -hoito on vaikuttavaa ja huippu-urheilijat käyttävätkin tätä palautumisen apukeinona.

Mitalien lisäksi talviuimarit keräsivät triathlonjaoston sisäiseen TriCup pistekisaan huikeat pistemäärät: Tiina Hautajärvi 9 p, Maarit Kestilä 7,5p, Tomi Hillukkala 7p, Arto Kivimäki 5p, Veli-Matti Nieminen 4,5p, Juha Pesonen 3p ja Mervi Hillukkala 2.p.

Ensi vuonna talviuinnin SM-kilpailut järjestetään Turussa ja EM-kilpailut Peurangalla.

 

-Arto Kivimäki

 "KYLLÄ ON HELPPOO"

Heiton triathlonjaosto oli jo vuosien ajan valmistautunut Maarit Kestilän 50-vuotissynttärijuhlakilpailuun eli ensimmäiseen täysmatkaan. 
Paikaksi valikoitui Keilassa järjestetty Triathlon Estonia -kilpailu. Jaostolaisia täysmatkalla oli 6: Maarit Kestilä, Tanja Ylisirniö, Mika Lukkarila, Veli-Matti Nieminen, Juha Pesonen ja Simo Tammela. 4 osallistui puolimatkalle: Vesa Keränen, Arto Kivimäki, Kari Myllymäki ja Jukka Ukkola. Lisäksi Tiina Hautajärvi perusmatkalla ja Eeva Määttä 180km pyöräilyssä.Olimme kisan suurin joukkue 12 kilpailijalla.

Heti hotelliin saavuttuamme vaihdoimme juoksuvarusteet ja otimme juoksuspurtin matkarasitusten huuhtomiseksi. Kannustajat Mauno ja Rauha Ukkolakin saapuivat Haukiputaalta hyvissä ajoin tutustumaan paikkoihin. Maarit toi kotoa mukanaan oman peesivalvojansa, Esa Kestilän. Esa ajeli moottoripyörällä, huolsi ja kannusti tiimiläisiä siirtyen aina eri paikkaan.

Perjantaina oli uintipaikkaan ja pyöräreittiin tutustuminen autolla. Reittihän kulki 4-kaistaisella Via Balticalla, ei muuta kuin kisassa fillaroimaan rekka-autojen sekaan! Ei taitais sama onnistua Suomessa. Virossa on kyllä turvallista pyöräillä liikenteessä, autoilijat ovat kohteliaita.

La-aamuna hyvin aikainen herätys olihan täysmatkan startti jo kahdeksalta. Mikalla ja Vellulla edessä verinen kamppailu täysmatkan kuninkuudesta. Vasta juoksun puolivälissä alkoi Mika jäämään jälkeen.

Vaihtelevat kelit yllättivät kisailijat, ukkoskuurot pyyhkivät päivän aikana kisa-alueen yli.Simo ja Kari saivat asfaltti-ihottumaa vesisadepyöräilyssä kaaduttuaan, onneksi ei tarvinnut kuitenkaan keskeyttää. Tanja, Veli-Matti, Mika ja Simo alittivat hienosti 12 tunnin rajan. Maarit ja Jussi 13 tunnin päälle.

Täysmatkalaisten jälkeen starttasi 180km pyöräily, jossa oli tulessa Eeva. 
Ennätyspitkä pyöräily ja perille asti ilman ongelmia, sinniä riitti!

Puolimatkalla oli odotettu Goljattien taisto Arto "Alania" ja Vesa "Luppakorva" kanssa. Vesalla oli jäänyt hampaankoloon karvas tappio talviuintikisoissa. Oli varmaan treenannut salaa kun katosi taivaanrantaan jo uintiosuudella... Onneksi ei sentään lyöty veikkaa tuloksesta! Vesa alitti 6h Karin seuratessa vartin perässä. Karilla 1. puolimatka ja noin hienosti sujui! Oliko osasyynä vaimo Mian hyvä huoltaminen?

Myös Jukka oli ekalla puolimatkallaan ja vauhti oli taattua maratonmiehen vauhtia. Alle 5 tuntia, jääden 7 minuuttia pronssista. Uimatreeneihin vain, siinä tuli eroa kärkeen.

Perusmatkalla hieman flunssainen Tiina oli tosi lähellä voittaa sarjansa, vasta pari kilsaa ennen maalia joutui luopumaan kärkipaikastansa. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin.

Kyllä on helppoo! Kaikuivat kannustushuudot lopen uupuneiden tiimiläisten kannustaessa toisiaan maratonilla. Oli tosi kiva kun porukka oli samoilla pyörä- ja juoksukierroksilla eri matkoista huolimatta.

Podiumipaikkojaki saavutettiin: Maarit Kestilä hopeaa 50-59v naiset täysmatkalla, Tiina Hautajärvi hopeaa 18-39v olympiamatkalla, Eeva Määttä kultaa 180km pyöräilyssä, Tanja Ylisirniö pronssia yleisen sarjan täysmatkalla, pistesijalla eli neljäntenä Jukka Ukkola 40-49v puolimatkalla.Muutkin selviytyivät maaliin ja saivat kultaisen finisher-mitalin.

Jussi 'Six-Pack' Pesoselle erityiskiitokset koko porukan pyörien ja tavaroiden rahtaamisesta läpi valtakunnan ja Suomenlahden Keilaan ja takaisin!
Kiitokset myös Salosta saapuneille Johanna ja Jani Sipovaaralle hyvästä huollosta.

Arto Kivimäki

 

Terwamaraton 20.5.2017

 

Heiton triathlonporukka osallistui jälleen retkikunnalla kisoihin, tällä kertaa liekeissä olivat Tarja Huru, Simo Tammela, Aki Saari,Vesa Savolainen, Terttu Peltoniemi sekä Arto Kivimäki. Täysmaratonilla olivat Tarja ja Simo muiden tyytyessä vielä puolimaratoniin. Sää ennätti juuri poutaantua aamulla ja kisa käytiin auringon lämmittäessä ihanasti. Edes Nallikarin hietikolla ei pohjoistuuli tuntunut viimalta.

Koska teräsmiehistä on kyse, retkikunta kannustusjoukkoineen starttasi aamulla Iistä polkupyörillä ja pitkin matkaa letka täydentyi. Astetta huolellisempi lämmittely ennen vaativaa kisaa!

 

Itse kilpailu oli erittäin hyvin järjestetty, kaikesta näki että kyllä oli kokenut kisaorganisaatio. Reittikin oli kalkkiviivoitettu pyörätielle koko matkalle, ja erivauhtisia jäniksiä oli 25 kappaletta.

 

Simo Tammela oli meistä nopein maratonilla, aika vähän yli 4h. Aika hyvin ensikertalaiselle. Tarja hoiti myös 17. "maransa" hyvin 4,5h ajalla. Puolimaratonilla  nopein oli Vesa Savolainen 1.52 ajallaan. Aki alitti 2h vähän, Artolla tasan 2h ja Tertulla 2,5h. Mikäs siinä urheillessa kun huolto ja kannustuskin pelasi! Koivurannan kahvilan kohdilla oli valtavasti yleisöä meluamassa ja tsemppaamassa, vauhti kiihtyi monella siinä kohtaa ainakin hetkeksi...

Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän koitoksia, triathlonin täysmatkathan ovat jaostolaisilla edessä Virossa elokuussa, ja puolimatkan SM-kisat Joroisilla heinäkuussa. Heinäkuun lopussa järjestetään omat matalan osallistumiskynnyksen kisat Virpiniemen Meriniemessä, tervetuloa kokeilemaan ja nauttimaan itsensä voittamisesta. Sprinttimatkasta se alkaa.

 

Suomi 100-vuotta juhlateeman mukaisesti Terwamaratonin osallistujamitali oli tavallista prameampi, ks. kuva.

 

Arto Kivimäki

 

Triathlonjaoksen syysleiri Rokualla 30.9-2.10

Kauan odotettu syksyn viikonloppu koitti vihdoinkin ja 16 henkinen sporttiporukka matkasi perjantaipäivän aikana Rokuan upeisiin soraharjumaisemiin. Vaikka viikolla sateinen keli oli luonut pienen uhkan leirin ohjelmalle, niin perjantaina meitä odotti upea ulkoilukeli. Osa porukasta saapui Rokualle jo puolen päivän jälkeen ja ehti käydä ulkoiluttamassa lenkkareitakin ennen ensimmäistä virallista treeniä kylpylän uima-altaalla. Tanja oli suunnitellut tiiviin ohjelman leiriläisille ja porukka oli motivoitunut toteuttamaan ohjelman.

Perjantain uintitreenien jälkeen nautimme maittavasta päivällisestä, jonka jälkeen siirryimme neukkariin triathlonharjoitteluun keskittyvälle luennolle. Tanja oli valmistellut kattavan esityksen, josta löytyi asiaa niin aloittelijoille kuin pitempään lajia harrastaneille. Parin tunnin esitelmän ja keskusteluiden jälkeen osa porukasta jaksoi vielä pyörähtää ravintolan puolella seuraamassa karaoke-kisaa ja tais siellä tanssilavakin tulla joillakin testattua.

Lauantaiaamu koitti upeana ja porukka oli klo 7 valmiina kuntosalilla. Lihakset heräteltiin päivän toimintaan lyhyillä käskytyssarjoilla. Noin tunnin aamutreenin jälkeen olikin sitten aika mennä ansaitulle aamiaiselle. Aamiaisen jälkeen pieni ruokalepo ja valmistautuminen päivä yhdistelmätreeniin.

Porukka jaettiin pariin eri ryhmään ja oli aika lähteä 2-3 tunnin pyörälenkille maastoon. Pro-ryhmän lenkki lähti hyvin käyntiin, vaikka alkuun ounasteltu reitin seuraaminen olikin kohtuu haastavaa. Noin puolen tunnin ajelun jälkeen aamun lihasten herkistely osoittautui kohtalokkaaksi ja Kimmo polkaisi pyörästään ketjut poikki. No opastuskeskus Suppa sattui olemaan lähietäisyydellä ja tarjosi epäonniselle kuntoilijalle avun. Ketjuun uusi lukko ja menox.  Noin 3 tunnin pyöräilyn jälkeen olimme taas hotellilla ja oli aika vaihtaa lajia. Lyhyen varusteiden vaihdon jälkeen matka jatkui juosten. Osa porukasta lähti kohti keisarinkierroksen 19 km lenkille ja osa hieman lyhyemmälle reitille. Keisarinkierros kierrettiin noin 2,5 tunnissa ja geelit oli matkalla tarpeen.  Juoksun jälkeen oli upea tunne siirtyä kylpylään nauttimaan saunasta ja poreista pienen uinnin jälkeen.

Upean treenipäivän ja maittavan päivällisen jälkeen olikin aika siirtyä taas luentosaliin paneelikeskusteluun. Kaksi tuntia meni mukavasti triathlonaiheisten keskusteluiden merkeissä. Lauantai-iltana olikin sitten pienen rentoutumisen aika ja triathlonporukka näytti tanssitaitojaan ravintolan lavalla oikein urakalla.

Sunnuntaiaamun herättelevälle lenkille jaksoi mukaan hieman kutistunut porukka, mutta aamiaisen jälkeen leirin päätöslenkille olikin jo koko ryhmä innolla mukana. Noin 10 km sauvakävelylenkki upeassa säässä viimeisteli hienon viikonlopun ja tulipahan Kirvesjärven rannoilla nähtyä myös pari uskaliasta uimariakin.

Hieno leiriviikonloppu jälleen kerran upeissa maisemissa ja huippu seurassa takana. Virtaa kaamokseen saatu yllin kyllin. Kiitoksia koko porukalle ja erityiset kiitokset Tanjalle leiriohjelman luonnista ja vetämisestä.

Mukana leirillä Vellu, Luke, Vesa, Tanja, Mervi, Tarja, Maarit K, Maarit N, Tiina, Sanja, Elleri, Jukka, Kimmo, Jarkko, Juha, Kirsi, Eeva ja Jorma

Valmiina pyörälenkille
Ryhmäselfie
Dinnerillä
Tanjan luento
Ryhmä rämä
Loppulenkki