Geokätköily

Geokätköily on maailmanlaajuinen harrastus, jossa käytetään hyväksi satelliittipaikannusta joten GPS-laite on suositeltava. Jotkut taitavat kartanlukijat tosin etsivät kätköjä myös ilman paikannuslaitetta. Geokätköilyä voi harrastaa jokainen. Geokätköily on monipuolista: voit etsiä kätköjä yksin tai ystävien kanssa, jokainen kätkö on omanlaisensa ja voit piilottaa myös itse uusia geokätköjä.

Geokätköily on myös oiva liikuntamuoto (mikäli niin itse haluat) ja voit itse valita liikkumisen määrän. Kätköjä sijaitsee niin kaupungissa kuin retkeilyalueilla, normaaleita tienvarsi- ja maastokätköjä unohtamatta.

Geokätköilijä piilottaa rasian, jossa on lokikirja, kätkötiedote, kynä ja mahdollisesti jotain mukavaa vaihtotavaraa. Hän määrittää piilon sijainnin satelliittipaikantimella ja julkaisee internetissä kätkön koordinaatit sekä muita vihjeitä. Kätköjen kuvaukset ovat geokätköilyn kansainvälisellä sivulla http://www.geocaching.com. Muut harrastajat voivat sitten etsiä kätkön.

Vuonna 2011 myös Heiton suunnistajissa levisi geokätköilytartuntaa. Pysyväksi luonnehdittavan oireyhtymän vuoksi suunnistusjaosto päätti ottaa kätköilyn osaksi toimintaa. Julkaistiinpa Heiton Uutisissa juttukin kätköilystä. Heiton talokin on suunnistavien kätköilijöiden toimesta saanut oman kätkönsä. Osasyynä ja lieventävänä asianhaarana toimintaan ottamisessa oli se, että kätköily on lähes puhdasta suunnistamista sen jaloimmissa muodoissaan, ainoastaan kiire puuttuu ja saman tyyppistä selittelyä on havaittavissa.

Kätköilytoiminnasta voit olla yhteydessä kätköilytunnusta "Tiekku"  käyttävään  ja sähköpostiosoitetta tunnistavaan jukka.tienhaara(at)hahe.fi  tai killauttamalla numeroon  044 734 2567.