Mitalien ropinaa Kemin uima-altaasta

13.2.2012

Aleksi Kanste oli Kemin mitalirohmu.
Aleksi Kanste oli Kemin mitalirohmu.

Tukuttain omia ennätyksiä ja niiden myötä kasa mitaleja – näin hoitivat Haukiputaan Heiton uimarit urakkansa Kemin Työväen Uimareiden kansallisissa kisoissa lauantaina 11. helmikuuta.

"Omat ennätykset paranivat lähes kaikilla", valmentaja Jussi Kanste iloitsee.
 
Varsinainen mitalirohmu oli Aleksi Kanste, joka voitti 14-vuotiaiden poikien sarjassa neljä matkaa (50 metrin selkäuinti, 100 metrin sekauinti, 100 metrin perhosuinti ja 50 metrin perhosuinti) ja sijoittui kerran hopealle (100 metrin vapaauinti).
 
Kaksi kultaa napsi Valtteri Satomaa (50 metrin selkäuinti ja 100 metrin perhosuinti) sekä saman verran pronssisia tuomisia (100 metrin vapaauinti ja 50 metrin perhosuinti). Ville Teppola oli ykkönen sadan metrin sekauinnissa ja toisena kolmessa lajissa: sadan metrin perhosuinnissa, 100 metrin vapaauinnissa sekä 50 metrin perhosessa. Kristian Tiiro oli toinen sekä 200 metrin vapaauinnissa että sadan metrin rintauinnissa. Paavo Petteri Kelho oli toinen sadan metrin sekauinnissa ja kolmas sadan metrin rintauinnissa.
 
Heiton tytöistä voittoihin uivat Laura Saloranta ja Roosa Kesonen. Saloranta voitti 50 metrin selkäuinnin ja sijoittui kolmanneksi sadalla metrillä sekä vapaauinnissa että sekauinnissa. Kesonen hoiteli kotiin 200 metrin rintauinnin voiton sekä puolta lyhyemmän matkan kakkossijan. Annika Turpeinen oli kolmesti kakkoskorokkeella: 50 metrin selkäuinnissa, 100 metrin sekauinnissa ja 50 metrin perhosuinnissa. Kati Leppilampi oli toinen 50 metrin selkäuinnissa.

 

Teksti ja kuva: Tinja Repo