Vaajakoskelta pari mitalia ja pistesijoja

5.2.2013

Haukiputaan Heiton painijat osallistuivat kuuden niskanvääntäjän voimin lauantaina 2.2.2012 Jyvässeudun Paini-Ässien isännöimiin kadettien TUL:n mestaruuskilpailuihin. Kilpailut olivat samalla järjestävän seuran 50-vuotisjuhlakisat ja osallistujamäärältään sekä tasoltaan mainiot. Heiton nuorukaiset menestyivätkin kohtuullisesti, sillä kotiin tuomisina oli pari mitalia ja kolme pistesijaa.

Heittolaisista mitalikantaan ylsivät Leevi Ukkola sarjassa p17v 63 kg ja Joonas Törmälehto saman ikäluokan sarjassa 50kg. Ukkola paini vakuuttavasti lohkostansa semifinaaliin, jossa tuli kuitenkin kitkerä tappio Kemin Innon Elias Tyystälälle. Ukkola kukisti kuitenkin Tyystälän isoveljen Matiaksen pronssikamppailuissa ja pronssi matkasi Martinniemeen. Törmälehto kävi tiukkoja vääntöjä sarjassaan ja mitalin väri olisi voinut olla kirkkaampikin, ensimmäisen ottelun sippaaminen kun ei ole Törmälehdolle tyypillistä. Ratkaisu ottelussa löytyi kuitenkin tarvittavat tehot ja Törmälehto nousi palkinnoille.

Pisteille sijoittuneista Voitto Kärkkäinen oli lähimpänä mitalia, mutta karsinnan kautta semifinaaleihin tiensä raivanneen Kärkkäisen painit katkesivat harmilliseen migreenikohtaukseen. Kaksi viimeistä kamppailua jäi painimatta ja sijoitukseksi tuli neljäs tila sarjassa p13v 32kg. Eemeli Nisula puolestaan kamppaili itselleen viidennen tilan sarjassa p17v 69kg. Nisulan tie katkesi tällä kertaa karsintaan, mutta saldoksi tuli kohtuullinen kaksi tappiota ja kaksi voittoa. Juho Pahikainen sijoittui Ukkolan sarjassa kuudenneksi. Pahikainen olisi vielä päässyt kisailemaan 13 vuotiaisiin, mutta valitsi vanhempien poikien sarjan. Taidollisesti Pahikaisella ei ollut hätää vastustajiensa kanssa, mutta he olivat voimatasoltaan yhtä lukuun ottamatta voittamattomia. Näin ollen myös Pahikaisen tie katkesi karsintaan. Ainoana pisteiden ulkopuolelle jäi sarjassa p13v 30kg 11. Sijoittunut Arttu Suhonen. Suhonen ei saanut tällä kertaa konettaan käyntiin ja tie katkesi alkulohkoon.