Kaupunki noudattaa AVIn päätöstä ja sulkee tiloja ainakin vuoden loppuun saakka

23.12.2021

Kaupunki noudattaa AVIn päätöstä ja sulkee tiloja ainakin vuoden loppuun saakka

JULKAISTU 22.12.2021

Oulun koronaepidemiatilanne on vakava. Oulun kaupungin johtoryhmä totesi tänään 22.12.2021 kokouksessaan, että Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös kokoontumisten kieltämisestä ja tilojen käytön rajoittamisesta on hyvä ja välttämätön.

Päätös vaikuttaa monin tavoin Oulun kaupungin toimintaan ja tilojen käyttöön. Uimahallit ja muut sisäliikuntapaikat on suljettu Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä ainakin 23.12.–31.12.2021. Tiloja voidaan kuitenkin käyttää myönnetyillä vuoroilla alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun. Määräys koskee myös koulujen ja päiväkotien liikuntasalien käyttöä.

Oulun kaupunginteatterin ja Oulu Sinfonian esitykset ovat tauolla. Kirjastot palvelevat rajoitetusti, museot pysyvät auki. Tarkemmat tiedot rajoituksista löytyvät kaupungin nettisivuilta.

Johtoryhmä kehottaa oululaisia viettämään joulua turvallisesti läheisten kanssa. Johtoryhmä kannustaa edelleen kaikkia ottamaan koronarokotteet. Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden koronarokotukset ovat alkaneet ajanvarauksen kautta Oulussa tiistaina 21. joulukuuta. Yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat saavat kolmannen rokotteen ajanvarauksella, jos toisesta rokotteesta on kulunut 3-4 kuukautta. Muut saavat ensimmäisen ja/tai toisen rokotteen Limingantullin walk-in-rokotuspisteestä ilman ajanvarausta.

Oulun kaupungin johtoryhmä kiittää kaikkia kaupunkilaisia kärsivällisyydestä ja sitkeydestä vaikeassa koronatilanteesta.