Eero Tapio-sali Haukiputaalle

24.5.2015

Kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys tapasi Eero Tapion ensi kertaa Jatulin voimailusalin uuden nimilaatan paljastustilaisuudessa.
Etualalla 1967 maailmanmestaruuden kunniapalkinto.
Kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys tapasi Eero Tapion ensi kertaa Jatulin voimailusalin uuden nimilaatan paljastustilaisuudessa. Etualalla 1967 maailmanmestaruuden kunniapalkinto.
Mestaripainijan meriittejä!
Mestaripainijan meriittejä!
Raskaansarjan painirunoudesta tilaisuudessa vastasi Osmo Hekkala.
Raskaansarjan painirunoudesta tilaisuudessa vastasi Osmo Hekkala.
Seuran puheenjohtaja Jukka Ukkola, Eero Tapio ja seuran sihteeri Pirkko Vahtola.
Seuran puheenjohtaja Jukka Ukkola, Eero Tapio ja seuran sihteeri Pirkko Vahtola.

Haukiputaan Liikuntakeskus Jatulin voimailusali nimettiin Haukiputaan Heiton maailmanmestaripainija Eero Tapion mukaan Eero Tapio -saliksi. Samalla tehtiin historiaa, sillä tämä on ensimmäinen urheilijan nimeä kantava liikuntapaikka Oulun kaupungissa

Pronssinen laatta sijoitettiin voimailusalin seinälle ja se paljastettiin maanantaina 18.5.2015. Nimilaatan paljastamistilaisuudessa olivat paikalla Eero Tapion lisäksi myös tytär Eeva-Liisa, kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys, Heiton raskaan sarjan painiveteraani Osmo Hekkala, Haukiputaan Heiton puheenjohtaja Jukka Ukkola, sihteeri Pirkko Vahtola, sekä Heiton nuoria painijoita.

Eero Tapio oli Suomen tunnetuin ja kansainvälisesti menestynein painija 1960-luvulla. Suurimpana saavutuksena on maailmanmestaruus vuonna 1967. Tämän lisäksi hänellä on mm. neljä MM-mitalia, Euroopan mestaruus ja lukuisia Pohjoismaiden sekä Suomen mestaruuksia. Parhaat menestykset ajoittuivat 1960-luvulle, jolloin paini oli Suomessa ja maailmalla erittäin kovatasoinen, suosittu ja seurattu urheilulaji.

Oulun kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilyksen mukaan nimeäminen on kunnianosoitus Eero Tapion menestyksekkäälle painiuralle ja Liikuntakeskus Jatulin voimailusali on luonteva kohde, koska se on nykyisin Haukiputaan Heiton painitoiminnan keskus.

Teksti Pirkko Vahtola
Kuvat Katariina Ukkola