Ukkolalle ja Pahikaiselle kultaa KLL:n mestaruuskilpailuista

22.5.2014

Mitalikolmikko aurinkoisissa tunnelmissa Kajaanissa
Mitalikolmikko aurinkoisissa tunnelmissa Kajaanissa

Haukiputaan Heiton painijat edustivat menestykkäästi kotikuntiaan koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa Kajaanissa 17 – 18.5.2014. Kahdeksasta painijasta peräti kuusi kiipesi pisteille ja näistä puolet aina palkintopallille saakka.

 Kultakantaan ylsivät sarjan P20V 60kg voittanut Leevi Ukkola ja P13V 66kg valloittanut Joni Pahikainen. Ukkola esitti räväkkää ja kovatempoista painia, jättämättä vastustajille juurikaan saumoja. Ukkola sai palkinnoksi ansaitun voiton pitkän ja työteliään kevään lopuksi. Nuorempi Pahikainen puolestaan ratkaisi voittonsa hienolla ristivyöheitolla ja pääsi ensimmäistä kertaa podiumille KLL:n karkeloissa. Juho Pahikainen säesti kahta mestaruutta nappaamalla pronssia sarjassa P16V 76kg. Vanhempi Pahikainen sai näin jatkumoa KLL:n mitaliputkelleen.

Pisteille raivasivat tiensä Miia Aunola sarjassa T13V 40kg, Aino Veijola samassa sarjassa ja Arttu Suhonen sarjassa P13V 32kg. Aunola pääsi heti ensi yrittämällään kamppailemaan KLL-mitalista, mutta hienoista otteista huolimatta pronssi pääsi karkaamaan Muhoksen tytölle . Veijola puolestaan esitti rohkeaa painia, mutta sarjan nuorimpana painijana viides sija ei voi olla suuri pettymys. Suhonen esitti lauantain alkuotteluissa todella hienoa painia. Lauantai-illan ja sunnuntaiaamun tappio pudottivat kuitenkin Suhosen mitalien ulkopuolelle. Kuudes tila oli hyvä saavutus yhdessä kisojen painijarikkaimmista sarjoista. Niko Säynäjäaho oli sarjassa P13V 38kg 22. ja Joona Pietilä sarjassa P13V 28kg 15., kumpikaan poika ei yltänyt esiyrittämällä omalle tasolleen, mutta kummallakin nuorella miehellä on vielä kisoja edessä.