Pahikaiselle kultaa koululiikkareista, menestystä myös Kultavieska Cupista

23.5.2013

 

Haukiputaan Heiton Juho Pahikainen voitti 18.–19.5 Kotkassa käydyissä Koululiikuntaliiton kreikkalai-roomalaisen painin mestaruuskilpailuissa kultaa sarjassa P 13 V 60 kg. Pahikaisen mestaruus irtosi todella vakuuttavaan tapaan, sillä hän ei antanut vastustajille pistettäkään. Pahikaiselle mestaruus oli toinen, suorana jatkumona syksyllä napatun vapaapaini mestaruuden perään.
 
Muutenkin kilpailut sujuivat Heiton painijoilta duurissa, sillä pisteille sijoittui peräti neljä kaveria Eemeli Nisula, Arttu Suhonen, Joonas Törmälehto ja Leevi Ukkola. Ainoastaan Voitto Kärkkäinen ja Joni Pahikainen joutuivat taipumaan pistesijojen ulkopuolelle. Lähimpänä mitalia olivat Eemeli Nisula ja Arttu Suhonen. Nisula selvitti tiensä sarjan P 16 v 70 kg pronssi kamppailuun asti, mutta joutui tunnustamaan vastustajan paremmakseen. Suhonen puolestaan johti jo välierä karsintaansa sarjassa P 13 V 30 kg selvän puoleisesti, mutta haksahti omasta yrityksestä selälleen. Suhosen sijoitus oli komea viides tila. Törmälehto ja Ukkola sijoittuivat kovissa sarjoissaan tyydyttävästi kuudenneksi ja viidenneksi. Törmälehdon sarjan ollessa P 16 V 52 kg ja Ukkolan P 20 V 65 kg.
 
Viikkoa aiemmin heittolaiset olivat tulessa kahdella rintamalla Ylivieskassa ja PM-kilpailuissa Ruotsin Eslövissä. Nuorimmat painijat päättelivät kauttaan perinteissä Kultavieska Cupissa ja Petteri Kukkola oli edustustehtävissä Pohjoismaitten mestaruuskilpailuissa.
 
Kukkola sijoittui sarjassa J 74 kg kahdeksaksi. Oksennustaudissa kisoja edeltäneen viikon viruneen Kukkolan oli tarkoitus osallistua sarjaan 66 kg, mutta tauti sotki valmistautumiskuviot niin, että Kuukolan sarja vaihtui ylemmäksi. Kukkola ei ollut aivan tikissä kisoissa, niinpä tulos ei ollut odotetunlainen. Harmin paikka, sillä todennäköinen EM/MM paikka taisi valua sairastelun mukana viemäriin.
 
Ylivieskan heittolaisilla sujui jo paljon mallikkaammin. Sarja voittoja ja mitali- sekä pistesijoja napsahteli plakkariin tukuittain. Heitto kipusikin sairaslistasta huolimatta hienosti toisen tilan kisaisännän Vieskan Voiman jälkeen. Kultaa kotiin äitienpäivän kunniaksi toivat Suhosen veljekset Arttu ja Atte, Eemeli Nisula sekä vasta toisissa kilpasarjan kilpailuissaan ollut Joona Pietilä. Hopeaa Heittolaisista nappasi Joona Mäkipaaso ja pronssia pääsivät maistamaan tyttökaksikko Ilona Peränen ja Aino Veijola sekä pojista Atte Vuoristo ja Eemeli Siipola.