Heitolaiset aloittivat painivuoden Kouvolassa ja Jällivaarassa

13.1.2013

Arttu Suhonen esitteli mm. käsivarsiheiton
Arttu Suhonen esitteli mm. käsivarsiheiton
Juho Pahikaisella oli itseluottamus kohdallaan
Juho Pahikaisella oli itseluottamus kohdallaan
Juho Huttunen hallitsi mattopainissa
Juho Huttunen hallitsi mattopainissa
Voitto Kärkkäinen kastaa vastustajan harteita
Voitto Kärkkäinen kastaa vastustajan harteita

 

 

Lauantaina 12.1 Haukiputaan Heiton painitalli jakautui kisailemaan Kouvolaan ja Ruotsin puolelle Jällivaaraan. Kouvolassa järjestettiin perinteinen Herman Kare FILA – turnaus jo 34. Kerran. Jällivaarassa järjestettiin puolestaan perinteinen Gruvcupen painikilpailu.

Kouvolassa heittolaiset kisailivat kolmen painijan voimin. Molskille astelivat Ukkolan veljeksistä Juuso ja Einari sekä Petteri Kukkola. Menestys jäi odotettua vaisummaksi, sillä kukaan kolmikosta ei yltänyt pisteille. 74 kg sarjassa painineet Kukkola ja Juuso Ukkola hävisivät avaus ottelunsa ja tippuivat näin jatkosta. Ukkola Hävisi maajoukkueen edustusmiehelle Teuvan Rivakan Henri Välimäelle ja Kukkola ikätoverilleen Helsingin Hakan Lari Hirvelle. Einari Ukkola paini sarjassa 84 kg häviten Lapuan Virkiän Petri Luomalle. Kenenkään vastustaja ei edennyt finaaliin, joten heitolaisilla ei ollut asiaa jatkoon.

Jällivaarassa heittolaisia oli viisi painijaa kokeilemassa painitaitojaan, neljä nuorempaa niskanvääntäjää ja yksi kokeneempi näyttämässä suuntaviivoja. Arttu Suhonen, Voitto Kärkkäinen, Juho Pahikainen ja Joonas Törmälehto johtotähtenään Juho Huttunen. Edellisistä kilpailuista kaikilla oli kulunut 1,5 kk , mutta kaikki painijat osoittivat treenitauon tuottaneen tulosta. Rautamalmin pitäjästä louhittiinkin urakalla kultaa ja taisipa sekaan mahtua myös yksi hopea. Juho Huttunen vanhimpana näytti esimerkkiä ja voitti senioreiden sarjan 66kg. Kovan harjoittelu rupeaman jälkeen Huttusen pystypaini oli hieman tukkoista, mutta mattopaini loisti varmuuttaan. Nuorten sarjan U 63 kg voitti Juho Pahikainen.  Pahikainen päihitti heti avaus ottelussaan Kirkkoniemen Marius Tjelden, mikä oli todella kovan luokan temppu vasta 12-vuotiaalta pojalta. Seuraavissa otteluissaan Pahikainen yltyikin näyttämään liikearsenaaliaan ja voitti sarjansa tyylipuhtaasti. Samassa ikäluokassa Joonas Törmälehto sijoittui sarjan U 54 kg toiseksi. Skånen poika hoitui avausottelussa vaivatta, mutta BK Snarin John Riston voimat olivat Törmälehdolle liikaa. Nuorempien poikien sarjoihin Heitolla oli jälleen asettaa parivaljakko Suhonen ja Kärkkäinen. Kumpainenkin antoi kyytiä vastustajilleen siihen malliin, että vastustaja alkoivat jo pakoilla matolla poikien otteista. Suhoselle kultaa sarjassa K29 kg ja Kärkkäiselle sarjassa K32 kg.

 

 

Kuvat: Juha Törmälehto