Seuratukea sulkapallolle

29.5.2012


Haukiputaan Heiton sulkapallon hanke 6-19-vuotiaiden harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi sai tänä vuonna valtakunnallista seuratukea. Heiton hankkeen ideana on kehittää lasten sulkapallotoimintaa niin, että myös vanhemmat saadaan salin laidalta mukaan liikkumaan, apuohjaajiksi.

”Laji vaatii käytännössä yhden ohjaajan per lapsi, jotta harjoitusta ja toistoja tulee tarpeeksi”, Heiton sulkapallon vetäjä Ilkka Kurttila selvittää.

Yksi osa uutta toimintaa on Minisulkis, joka alkaa elokuussa. Lasten vanhemmat opastetaan alkuun Minisulkis-kurssilla, jossa käydään läpi sulkapallon opettamista lajia aloittavalle lapselle. Kaikki Minisulkis-kurssille osallistuneet vanhemmat voivat tulla lapsensa kanssa ilmaiseksi ryhmään pelaamaan vastuuvalmentajien johdolla. Vapaana on vielä muutama paikka 6-9-vuotiaalle lapselle vanhempansa kanssa. Mahdollista on myös osallistua sulkapallon Multimatch-alkeiskisoihin.

Heiton toimintaskaalaan tämä istuu erinomaisesti, sillä tavoitteena on saada aikuinen-lapsi-toimintaa kaikkiin seuran lajeihin. Sählyn ja painin lisäksi tämän tavoitteen täyttää syksyllä myös sulkapallo.

Teksti: Tinja Repo
Kuva: Sulkapalloliitto