Kotikenttä kipristeli vatsoissa

20.2.2012

HaHe1 pelasi ensimmäisen ottelunsa rovaniemeläistä WoVo2:ta vastaan.
HaHe1 pelasi ensimmäisen ottelunsa rovaniemeläistä WoVo2:ta vastaan.
Yleisö kannusti ja loi tunnelmaa.
Yleisö kannusti ja loi tunnelmaa.
Taina Kaikkonen ohjasi omiaan tauolla.
Taina Kaikkonen ohjasi omiaan tauolla.
HaHe2 ei antanut vastustajilleen erääkään. Joukkueessa pelasivat Venla Jutila, Jenny Kaikkonen ja Jenna Vähä.
HaHe2 ei antanut vastustajilleen erääkään. Joukkueessa pelasivat Venla Jutila, Jenny Kaikkonen ja Jenna Vähä.

Kaksi kenttää ja lohkoa, kolme tuomaria. Kahdeksan joukkuetta eli kolmisenkymmentä tyttöä. Yleisöä ja huoltojoukkoja vähintään saman verran, talkoolaisia riittävästi. Kaksitoista ottelua. Näistä aineksista rakennettiin Haukiputaalle, Länsituulen koululle pitkän tauon jälkeen lentopalloturnaus lauantaina 18. helmikuuta.

Viime vuoden lopulla virallista pelitoimintaa palauteltiin Haukiputaalla mieliin muutaman ottelun verran, mutta nyt sitten urakoitiin kokonainen turnaus. Siihen osallistui kahdeksan E-tyttöjen aluesarjaa pelaavaa joukkuetta. Seuran kahden oman joukkueen lisäksi mukana olivat Oulun Kisko, Woman Volley Rovaniemeltä kolmella joukkueella, Kuusamon Pallokarhut sekä Saloisten Salama Raahesta.
 
"Pohjois-Suomen parasta juniorilentopalloa", lupasi Heiton tyttöjä valmentava Taina Kaikkonen etukäteen.
 
Heiton toisen joukkueen HaHe2:n tyttöjä aavistuksen jännittää ennen ensimmäistä ottelua.
 
"Ihan hyvä, kun jännittää. Peli tuntuu silloin mukavalta", Venla Jutila tuumii.
 
HaHe1 on jo käynyt kentällä.
 
"Ihan hyvin, vaikka kaikki oli vähän väsyneitä. Yhteistyö ja aloitussyötöt menivät hyvin. Tosi kiva, kun saa pelata kotisalissa, äiti ja isä ovat katsomassa", kertoo Jutta Karjalainen tunnelmistaan.
 
HaHe2 voitti kaikki kolme peliään ja sitä myöten oman lohkonsa. HaHe1 voitti yhden ottelun ja hävisi kaksi. Sen lohkon voittajaksi selvisi puhtaalla kolmen voiton tilillä Saloisten Salama. Lohkojen voittajajoukkueista kumpikaan ei hävinnyt erääkään.
 
"Molemmat Heiton joukkueet pelasivat hyvin. Kiitos runsaasta kannustuksesta paikalla olleille kannustajille sekä arpajaispalkintoja lahjoittaneille Pentikille, Säästökuopalle ja TopSportille", Taina Kaikkonen sanoo.
 
Niin, numeroihin palataksemme. Mikä voisi olla turnauksen kokonaisarvosana?
 
"Yhdeksän: järjestelyt toimivat hyvin, puitteet loistavat, hyvä tunnelma. Miksi ei 10? Aina pitää olla parantamisen varaa", tuomari ja Heiton lentopallojaoston toimija Harri Paadar arvioi.
 
Teksti ja kuvat: Tinja Repo