Painin Suomi cup -pisteiden keruu jatkuu

20.2.2012

Vuoden kolmannet painin Suomi cup -pisteet olivat jaossa Peräseinäjoella Mannin matseissa lauantaina 11. helmikuuta. Samalla painittiin Pohjanmaan aluemestaruuksista.

"Oma aluemestaruusturnaus olisi ollut Limingassa, mutta päätettiin lähteä Peräseinäjoelle, jotta pojat saisivat enemmän vastustajia ja enemmän matseja", painija-valmentaja Matti Pahikainen selvittää.

Arpaonnen puute piti kuitenkin huolen, että 58-kiloisten sarjassa joutuivat Heiton Leevi  Ukkola ja Juho Pahikainen heti vastakkain. Ukkolan lopullinen sijoitus oli kolmas, Pahikaisen kuudes.

Iltapäivällä jatkettiin paineja eri otsikon alla, kun aluemestaruuksien sijaan alettiin otella Mannin matseja ja taistella Suomi cup -pisteistä. Sarjassa 55 kg Leevi Ukkola sijoittui nyt toiseksi, Juho Pahikainen viidenneksi. Sarjan voitti SM-pronssimies Niko Erkkola Ilmajoelta. Einari Ukkola oli 84-kiloisten toinen Viipurin Voimailijoiden Suomen mestarin Veli-Karri Suomisen perässä. Raskaassa sarjassa (120 kg) Matti Pahikainen oli neljäs. Myös siinä sarjassa hallitseva Suomen mestari eli Oskari Riihioja otti paikkansa ykkösenä.

Pisteiden keruu jatkuu Jatulin kotimolskilla Eero Tapion painiturnauksessa 3. maaliskuuta.

Teksti: Tinja Repo