Mauno Hanhela hiihtosuunnisti kultaa

6.2.2012


Heiton veteraanihiihtosuunnistaja Mauno 'Mane' Hanhela on tänä talvena jatkanut siitä, mistä hänellä on kokemuksia jo viime kaudelta. Lajin SM-sprinttikisoista Imatralta 28. tammikuuta hän palasi kotiin kultamitali kassissaan.

"Aamupäivällä oli karsinta ja iltapäivällä finaali. Karsinnan tarkoitus oli määritellä lähtöjärjestys finaalia varten. Lähdin karsintaan sillä ajatuksella, että hyvä, jos kymmenen sakkiin, mutta voitinkin sen. Sitten ajattelin finaalista, että ei sitä nyt toista kertaa, mutta niin siinä kävi, että voitin senkin", 65-vuotiaiden sarjassa kilpaileva urheilija kuvailee.

Pahin kilpakumppani Paavo Inkinen teki yhden ison ja toisen pienemmän virheen, Hanhela vain yhden neljän sekunnin mokan. Eroa maalissa oli lopulta 32 sekuntia haukiputaalaisen hyväksi.

"Suksissakin oli hyvä luisto. Vanhat, hyvin naarmuiset sekä monet kilpailut ja hietikot kärsineet sukset luistivat pakkasessa paremmin kuin ykkössukset", Hanhela kertoo välinevalinnastaan.

Tällä kaudella Hanhelalla on tulossa vielä useammat SM-kilpailut (keskipitkät matkat, keskimatkat sekä erikoispitkät matkat) sekä päätavoite, hiihtosuunnistuksen veteraanien MM-kisat Ukrainan Sumyssä 22.-27. helmikuuta.

Teksti ja arkistokuva: Tinja Repo