SM-pronssi ei ole Jonne Ukkolan viimeinen sana

6.2.2012

Jonne Ukkola.
Jonne Ukkola.

Jos tavoitteena on SM-kulta, ei pronssi heti mieltä paljon lämmitä. Mutta on se sentään voitettu mitali.

 

Näin kävi Haukiputaan Heiton Jonne Ukkolalle, joka lähti SM-paineihin Turkuun kirkastamaan viimevuotista hopeaansa. Toisin kävi. Ottelussa finaaliin pääsystä Viipurin Voimailijoiden Veli-Karri Suominen oli parempi ja vei loppujen lopuksi koko 74-kiloisten sarjan nimiinsä.

 

”Jonne ei päässyt käyttämään omia vahvuuksiaan ja kaverin taktiikka piti alusta loppuun. Hän oli läksynsä lukenut ja paini tarkasti”, Heiton valmennustiimin jäsen Tuomas Ojala analysoi.

 

Pronssiottelu helsinkiläistä Aber Amiria vastaan oli heittolaiselle läpihuutojuttu.

”Sen tason sälli Jonne kuitenkin on. Hän osoitti, että kuuluu tässä maassa tämän sarjan kärkikastiin eikä ole sanonut viimeistä sanaansa. Vielä vähän kun saadaan ruuvia kiristettyä”, Ojala asettaa tavoitetta.

 

Heiton muista painijoista kisakokemusta miesten arvokisamatseista olivat hakemassa Einari Ukkola (84 kg) ja Petteri Kukkola (74 kg).

 

”Jos Einari olisi hoidellut ensimmäisen vastustajansa, olisi hänellä ollut mahdollisuudet pitkällekin. Paini ei ollut ihan parasta Einaria, hän joko ei päässyt kisavireeseen tai oli liikaa latautunut, mutta kyllä hän siitä matsista ottelun teki. Toivottavasti jäi nälkää ja sopivasti hampaankoloon tulevaisuutta ajatellen”, Ojala muotoilee.

 

Petteri Kukkolan tie nousi harmillisesti pystyyn toisella kierroksella, jolla hän joutui painimaan seurakaveriaan Jonne Ukkolaa vastaan eikä päässyt näyttämään kynsiään kunnolla.

 

Sekä Einari Ukkolan että Petteri Kukkolan kauden päätavoite on maaliskuussa junioreiden SM-kisoissa. Siellä heiltä on lupa odottaa jo paljon enemmän.

 

Heiton konkari Matti Pahikainen (120 kg) sai osakseen kylmää kyytiä mutta selvisi tällä kertaa loukkaantumatta.

 

”Hänelle hatunnosto ja taas yhdet SM-kisat lisää”, Ojala kiteyttää.

 

Teksti ja arkistokuva: Tinja Repo