Runsas joukko Heiton nuoria Kalevan Rastiviesteillä

8.7.2011
Pitkiin aikoihin ennätysmäinen määrä, kuusi joukkuetta nuoria heittolaisia, osallistui Haapavedellä 2. heinäkuuta suunnistettuihin Kalevan rastiviesteihin. Kaksi joukkuetta suunnisti 10-vuotiaiden rastireitin, kaksi joukkuetta 12-13-vuotiaissa ja kaksi 16-vuotiaissa. Miesten pääsarjaan osallistui kaksi Heiton porukkaa, naisten vastaavaan yksi. Myös ikänaisissa ja kuntosarjassa olivat Heiton värit esillä.

Parhaaseen sijoitukseen ylsi 12-13-vuotiaiden joukkue, jossa suunnistivat Venla Jaatinen, Harri Tienhaara ja Neea Tienhaara. Lopullinen sijoitus porukalla oli toinen.

”Ennakkoon odotettiinkin, että he voivat pärjätä. Sijoitus ratkesi vasta lopussa, kun Heitto lähti viimeiselle osuudelle toisen joukkueen kanssa yhtä aikaa kisaamaan kolmannesta sijasta. Vielä viimeiselle rastillekin nämä joukkueet tulivat yhtä aikaa, mutta Neea on nopea juoksija ja spurttasi lopussa”, Heiton nuoria suunnistajia luotsaava Jaana Ervasti kertoo.

Sijoitus parani vielä pykälällä hopealle, kun edeltä hylättiin yksi joukkue.

Hienoa oli myös nuorten taistelu kisan kolmanneksi parhaaksi seuraksi. Tässä pisteytyksessä huomioitiin kaikki nuorten sarjat ja pisteitä jaettiin joukkueiden sijoitusten mukaan. Ykköseksi suunnisti Ounasvaaran Hiihtoseura, toiseksi oululainen SK Pohjantähti.

Teksti: Tinja Repo