Jonne Ukkolalle kansainvälistä menestystä

25.11.2009

Heiton Jonne Ukkola sijoittui kolmanneksi kovatasoisessa kansainvälisessä Vantaan painicupissa 21.-22. marraskuuta. Turnauksessa oli 28 joukkuetta, 101 ottelijaa ja 118 ottelua. Ukkolan sarja oli kisojen runsasväkisin, sillä siihen oli ilmoittautunut 22 painijaa.

”Vähän yllättävän hyvin meni”, 74-kiloisissa otellut Ukkola mainitsee.

Vastustajista oli ennestään tuttu Riku Tolkkinen, jonka Ukkola voitti, samoin kuin amerikkalaisen Anton Gottfredsonin. ”Hän yritti tulla lujaa päälle mutta sain pysähtymään ja ottelun haltuun.”

Ruotsin Zakarias Tallroth sen sijaan oli suomalaista parempi. ”En saanut tehtyä mitään. Pari hyvää paikkaa jäi hyödyntämättä.”

Pronssimatsissa vastaan tuli liettualainen Andrius Putna. ”Kummallakin jaksolla tein pystyssä yhden pinnan. Ottelu päättyi selätykseen.”

Sarjan voitti venäläinen Danyal Gadzhiev. Zakarias Tallroth oli toinen. Kolmannen sijan Ukkola jakoi venäläisen Ruslan Belkhoroevin kanssa.

Vantaan painicup on suurin Suomessa järjestettävä kansainvälisen painiliiton FILA:n turnauksista. Heiton painijoista osallistui myös Juuso Ukkola, jonka kisat jäivät tällä kertaa yhteen otteluun. Jonne Ukkolalle menestyminen toi lisää itseluottamusta. ”Näkee, että pystyy pärjäämään isossakin turnauksessa.”

Teksti: Tinja Repo