Suomi marssii rajalta rajalle - Heitto vastasi haasteeseen

25.8.2009

Rajalta rajalle -marssin Haukiputaan osuus lauantaina 5.9. klo 18-22.

Historiallinen tausta

Vuodet 1808 ja 1809 kuuluvat Suomen valtiollisiin merkkivuosiin: käytiin Suomen sota, Porvoon valtiopäivät kokoontuivat, perustettiin oma keskushallinto, solmittiin Haminan rauha; syntyi autonominen Suomi. Tapahtumien kansainvälisenä taustana olivat Napoleonin sodat ja niihin liittyvät Tilsitin sopimus 1807 ja Erfurtin sopimus 1808.

Marssien rajalta rajalle

Oulun Latu ja Oulun kaupungin 1809 merkkivuoden toimikunta yhteistyössä valtioneuvoston kanslian Merkkivuosi 1809 -toimikunnan kanssa ovat suunnitelleet Suomen sodan tiimoilta sauvakävely- ja kävelytapahtuman 30.8. - 6.9. 2009. Tarkoituksena on nonstop-kävellä Sven Dufvan hengessä Venäjän rajalta Niiralasta Ruotsin puolelle Haaparantaan. Lähtö tapahtuu Niiralasta 30. elokuuta klo 8 ja saapuminen Haaparantaan 6. syyskuuta klo 23.15.

Tapahtuma toteutetaan nonstop-kävelynä kellon ympäri. Matkaa on 727 kilometriä. Marssi on tarkoitettu kaikelle kansalle. Marssijoiden ydinjoukon muodostavat Oulun Latu ry:n jäsenet ja mukana ovat Puolustusvoimat ja eduskunnan urheilukerho. Haukiputaan osalta päävastuu on Haukiputaan Ladulla Haukiputaan kirkonkylän keskustan asukasyhdistyksen ja Haukiputaan kunnan kanssa. Mukaan on haastettu muun muassa urheiluseuroja.

Oulu-Haukipudas-rajalla marssijat ovat lauantaina 5.9 klo 18.00. Marssijat seuraavat vanhaa nelostietä päätyen aikataulun mukaan klo 22.00 Haukipudas-Ii-rajalle, jossa järjestetään Haukiputaan tilaisuuden lopettajaiset.

Tilaisuudessa Pauli Nevala Teuvalta ja Jorma Kinnunen Äänekoskelta juttelevat mukavia. Tarjolla on nokipannukahvia, makkaran paistoa ja lämmintä mehua Haukiputaan Eräpajan tarjoamana. Arvomme osallistujien kesken Jorma Kinnusen kirjoittamia kirjoja. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita lopettajaisiin.

Marssimaan toivotaan runsaasti haukiputaalaisia kävelysauvojen kanssa tai ilman. Marssiin voi liittyä vapaasti reitin varrelta.

Heittolaiset marssijat tavoittaa etukäteen Sporttikulbin kautta.

Lisätietoja tapahtumasta: Haukiputaan Latu varapuheenjohtaja Hannu Liljamo p. 044 322 3646