Kesän suurin liikuntatapahtuma TULe 2009 Tampereella

17.6.2009

Heiton veteraaneja johdatti marssissa liittojuhlan majakka Rauha Ukkola.
Heiton veteraaneja johdatti marssissa liittojuhlan majakka Rauha Ukkola.
Aikuinen-lapsi-esitys oli nimeltään Leikkipuisto.
Aikuinen-lapsi-esitys oli nimeltään Leikkipuisto.
Heiton lippua kulkueessa kantoivat Jonne (vasemmalla) ja Juuso Ukkola, jotka menestyivät myös painimolskilla.
Heiton lippua kulkueessa kantoivat Jonne (vasemmalla) ja Juuso Ukkola, jotka menestyivät myös painimolskilla.
Aurinko lämmitti juhlavieraita. Ryhmäkuvassa Heiton aikuinen-lapsi-esiintyjät.
Aurinko lämmitti juhlavieraita. Ryhmäkuvassa Heiton aikuinen-lapsi-esiintyjät.

KTU:n ja Heiton urheilijoita ja esiintyjiä oli Tampereella toista sataa.

Tänä vuonna yhdeksänkymmentä vuotta täyttävä Suomen Työväen Urheiluliitto TUL järjesti yhdennentoista liittojuhlansa Tampereella 5.-14. kesäkuuta. Tapahtuma kokosi liikunnan harrastajat ja ystävät monipuoliseen elämysten juhlaan, ensimmäisen kerran liittojuhlahistoriassa muualle kuin Helsinkiin.

Ohjelmassa oli lähes kuusikymmentä urheilulajia ja monipuolista kulttuuria kahden viikonlopun ja niiden väliin jäävän viikon ajan. Tapahtuman osanottajamäärä 30 000 täytti sille asetetut tavoitteet.

Kellon Työväen Urheilijoista tapahtumaan osallistui voimistelijoita ja jalkapalloilijoita, Haukiputaan Heitosta painijoita, uimareita ja veteraaneja. Kummankin seuran esiintyjiä nähtiin pääjuhlan upeissa kenttäohjelmissa. 

Pääjuhla kertoi elämysten kaupungista

Tampereen Stadionilla järjestetty pääjuhla oli ainutkertainen ja yllätyksellinen kokemus niin juhlan esiintyjille kuin katsojillekin. Mukana esiintymässä oli tuhansia eri-ikäisiä voimistelijoita, urheilijoita ja sirkuslaisia.

"Mahtava juhla ja täydellinen onnistuminen. Kenttäohjelmat ja muut menivät jouhevasti ja homma pyöri hyvin", liittojuhlakonkari Mauno Ukkola Haukiputaan Heitosta hehkutti.

Pääjuhlassa esiintyi Kellon TU:n voimistelijoita kaikkiaan viidessä eri ohjelmassa, heittolaisia kolmessa. Juhlaa edelsi kulkue, joka väritti tunnin ajan Tampereen katuelämää.

Kilpailumenestystä ryhmätanssista, uinnista ja painista

Ryhmätanssikilpailuihin osallistui yli kuusikymmentä joukkuetta eri puolilta Suomea ja muutamia ryhmiä myös Virosta. Kilpailut kokosivat yhteen yli kuusisataa kilpailijaa, joista nuorimmat olivat alle 10-vuotiaita ja vanhimmat yli 60-vuotiaita. Kellon TU:sta kilpailuun osallistui neljä joukkuetta. 12-14-vuotiaiden sarjassa Pionit sijoittui Veikeät velikullat -ohjelmallaan hopeasijalle. KTU:n jalkapalloilijoista Särkänniemi Cupiin osallistui tyttöjen C15 -joukkue.

Heiton uimareista NUP-uinneissa onnistui parhaiten Nina Ilola, joka sijoittui pronssille 15-vuotiaiden tyttöjen sadan metrin vapaa- ja rintauinneissa. Myös Jere Kokko oli sarjansa P14 kolmas kahdensadan metrin sekauinnissa.

Tampereella painittiin sekä kansainväliset liittojuhlapainit että poikien ja tyttöjen TUL:n mestaruuksista. Heiton painijat olivat tasaisen tehokkaita.

"Heidi Markukselle nämä olivat parhaat kisat ikinä. Sarjoissaan ylivoimaisia olivat Einari Ukkola ja Jonne Ukkola", valmentaja Janne Kärkkäinen kehui.

Sarjavoittoihin ylsivät myös Juuso Ukkola, Janika Lönnqvist, Taru Vainionpää ja Kimi Mustonen. Hopeaa saivat Matti Pahikainen, Juho Pahikainen ja Petteri Kukkola. Seurojen välisessä pistetaulukossa Heitto oli kolmas.

"Taru Vainionpää ja Voitto Kärkkäinen kävivät myös tervehtimässä presidentti Tarja Halosta", Kärkkäinen mainitsi.

Teksti: Marjo Jaatinen ja Tinja Repo