Janika Lönnqvistille PM-hopeaa toistamiseen

25.5.2009

Kesällä vielä TULe 2009 -tapahtuman painit Tampereella, muuten kehitetään jo peruskuntoa.

15-vuotias Janika Lönnqvist edusti Suomea painin Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Vantaan Tikkurilassa toissa viikonloppuna. Turnaus oli heittolaiselle toinen laatuaan, samoin sijoitus: Lönnqvist sijoittui 65-kiloisten sarjassa hopealle, kuten kävi myös vuosi sitten.

"Yleensä painin sarjassa 60 kg, mutta eivät muut nytkään olleet kuin vähän pitempiä ja pari kiloa painavampia", urheilija selvittää.

Norjalaisen Anne Julia Hoffin Lönnqvist voitti pistein 2-3, 3-0, 0-1. "Se oli tasainen matsi, sain painia täysillä."

Ruotsalainen Sara Storgärd oli sen sijaan suomalaista parempi pistein 0-2, 0-2.

"Osa yrityksistäni oli huonoja, joten ottelu olisi voinut mennä paremminkin. Molemmat olivat minulle ennestään tuntemattomia vastustajia ja kuulemma maansa mestareita kumpikin. Ihan hyvät kisat, sai painia ja oli hyvät matsit. Tunnelma ja ilmapiiri kisapaikalla olivat myös hyvät", Lönnqvist kertaa kokemuksiaan.

Suomen joukkue voitti turnauksen neljän pisteen erolla Ruotsiin. Osallistujia oli lisäksi Virosta, Norjasta, Tanskasta ja Latviasta. Ottelijoita oli poikien, tyttöjen ja junioreiden sarjoissa yhteensä 154 ja otteluita kahden päivän aikana 201.

Tavoitteena maajoukkue-edustus

Yhdeksän vuotta painia harrastanut kiiminkiläinen Janika Lönnqvist on vielä nälkäinen.

"Haluan kehittyä painissa edelleen. Tavoitteena on maajoukkue-edustus tulevaisuudessa", kaksi SM-hopeaa nuorten sarjoissa saavuttanut painija kertoo.

Heittoon hän siirtyi Koskelankylän Riennosta jokunen vuosi sitten. Paini on Lönnqvistin suvussa verissä. "Isän isopappa, isä ja veli ovat painineet", suvun painimainetta tällä hetkellä ylläpitävä Janika Lönnqvist selvittää.

Teksti: Tinja Repo