Sanna Nikkinen vuoden valmentaja, Fuksia vuoden joukkue

19.5.2009

Vuoden valmentaja Sanna Nikkinen ohjattaviensa keskellä.
Vuoden valmentaja Sanna Nikkinen ohjattaviensa keskellä.
Fuksia nimettiin vuoden joukkueeksi.
Fuksia nimettiin vuoden joukkueeksi.

Voimistelujaoston perinteisessä kevätnäytöksessä esiintyivät kaikki joukkueet.

Vuoden valmentajaksi voimistelujaosto nimesi Sanna Nikkisen, jonka ohjattaviin kuuluvat sekä jaoston pienimmät, 8-10-vuotiaat Merihelmet että vanhimpien, yli 16-vuotiaiden ryhmä Esox.

"Hän on tehnyt hirvittävän määrän työtä joukkueiden eteen. Sanna on valmentajana kunnianhimoinen ja sydämellä mukana, viimeisen päälle voimisteluihminen. Hänellä on ryhmilleen tavoitteet, jotka hän osaa sovittaa yhteen joukkueen tavoitteiden kanssa", valintaa perusteltiin.

"Pienten kanssa pitää olla vielä mukana ja näyttää. Isommat tietävät liikkeet ja pitää vain katsoa, että he tekevät ne oikein. Pienillä pitää olla paljon tekemistä, ettei jää luppoaikaa ja isot ovat hyvin motivoituneita", valmentaja vertaa. Kunnianhimo näkyy tavoitteellisuudessa. "Puoliteholla ei tehdä vaan pitää olla kunnolla mukana."

"Viidet harjoitukset, suunnitelmien ja ohjelmien tekeminen - viikossa voimisteluun menee varmasti yli kymmenen tuntia", koko ikänsä voimistelun parissa toiminut ja Heiton lisäksi Svolin Pohjois-Suomen aluevalmennustiimiin kuuluva Sanna Nikkinen laskee.

Voimistelussa valmentajaa kiehtoo sen monipuolisuus, haasteellisuus ja vaihtelevuus. "Ohjelma vaihtuu joka kausi. Vapaaohjelmassa korostuu näyttävyys ja lajin kauneus, välineohjelmissa välineen hallinta."

Kesälomien jälkeen kausi jatkuu syksyllä. "Nyt on hirveä palo tehdä uutta ohjelmaa. Ja toiveissa olisi saada Heittoon naisten joukkue", vuoden valmentaja visioi.

Fuksialla nappivuosi

Fuksian valinta vuoden joukkueeksi tuli kisamenestyksen perusteella. Kuluneen vuoden aikana joukkue on muun muassa voittanut TUL:n mestaruuskilpailujen harrastesarjan ohjelmalla, joka sekin nostettiin tuomariston toimesta sarjansa parhaaksi. Hyvin menivät myös kauden viimeiset kisat, Svolin harrastekilpailut Seinäjoella viime viikonloppuna.

Fuksiaa valmentavat Anniina Pohjola ja Johanna Tukia sekä apuvalmentajana Jonna Kadenius.

Joukkueessa voimistelevat Annina Markus, Carita Eriksson, Emma NymanIita-Lotta Keskisärkkä, Inka Pilto, Johanna Kestilä, Karoliina MarkukselaKatri Kanniainen, Maria SutelaSallamari Matinmikko ja Henriikka Moilanen.

Teksti: Tinja Repo