Painijat mitaleilla SM-kisoissa, Luulajassa ja Oulussa

9.2.2009

Viime viikonloppuna Heiton painijat kisasivat kahtaalla: Luulajaan Lulebo Cupiin matkasi viisi heittolaista, SM-kisoihin osallistui kolme miestä. Mitaleja oli tuomisina kummastakin.

Nuorten kisoissa Luulajassa parhaiten menestyi sarjansa voittanut Juho Huttunen (54 kg). "Juho esitti monipuolista ja luovaa painia", valmentaja Janne Kärkkäinen kehuu.

Myös muut seuran urheilijat esittivät vahvaa osaamistaan. "Kolmanneksi sijoittuneella Heidi Markuksella (48 kg) oli tiukkoja otteluita, kuten aina, sillä vastustajat ovat tuttuja monen vuoden ajalta. Nuoremmissa pojissa Eemeli Isola (42 kg) osoitti koko osaamisensa ja yllätti itsensä ja muut. Myös Jussi Seppälä ja Olli Hiltunen painivat hyvin", Kärkkäinen toteaa tyytyväisenä.

Isokoskelle SM-pronssi

Näillä näkymin viimeisissä SM-kisoissaan Tampereella Marko Isokoski (60 kg) jäi niukasti pronssiotteluun, jonka sitten kuittasi puhtaasti nimiinsä erin 4-0 ja 7-0. Välieräottelu sittemmin sarjan voittaneen Ville Pasasen kanssa oli tiukka ja vasta Isokosken viimeisen heiton epäonnistuminen ratkaisi hänen jäämisensä loppuottelun ulkopuolelle.

Pronssia suurempi taisi olla riemu siitä, että vuoden 2003 SM-ottelut eivät jääneet viimeisiksi, vaikka viisi vuotta ehtikin taukoa tulla monien loukkaantumisten vuoksi.

Kisojen suurimmassa sarjassa, 74-kiloisissa, painivat veljekset Jonne ja Juuso Ukkola. Myös Jonne Ukkolan matsit menivät tiukoiksi. Lopullinen sijoitus oli viides.

"Kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Mitali oli tavoitteena mutta pitää alkaa treenata kovempaa", prosessitekniikkaa Oulun yliopistossa opiskeleva mies tuumaa.

Juuso Ukkolan otteet olivat muuten hyviä, pisteet vain jäivät puuttumaan. Vastakkain veljekset eivät molskilla tällä kertaa päässeet.

Taru Vainionpää hurmasi yleisön

Oulun Pyrinnön kansainvälisissä paineissa tammikuun viimeisenä päivänä Heiton 24-kiloinen Taru Vainionpää paini sarjassa 30 kg itseään viisi-kuusi kiloa painavampien vastustajien kanssa. Nyt toista vuotta harjoitteleva tyttö osoitti huimaa kehitystä ja kovaa taistelutahtoa, mikä vetosi yleisöön. Vainionpää nimettiin kisojen parhaaksi tyttöpainijaksi.

Leevi Ukkola voitti runsasväkisen sarjan 42 kg ja Einari Ukkola myös omansa. Petteri Kukkolalla ja Juho Pahikaisella oli kisoista hopeisia tuomisia.

"Monelle painijoistamme nämä olivat ensimmäiset kilpailut ja aloittelijoilla meni oikein hyvin", valmentaja Janne Kärkkäinen arvioi.

Heitto sijoittui joukkuepisteissä kisojen toiseksi parhaaksi.

Tinja Repo