L = Lumi

25.4.2012

Tämän talven lumet alkavat olla kohta menneen talven lumia ja hiihtäjien kausi pulkassa. Heitossa hiihtävät nappulat, junnut ja minisomparyhmäläiset sekä aikuiset sporttiklubilaiset, joille mikään matka ei ole liian pitkä.

Nimestään huolimatta hiihtokouluissa ei vain hiihdetä, vaan myös pelataan, leikitään, kisaillaan ja tehdään lumiveistoksia. Jos hyvin käy, ensi talvena aloittaa uutena tavoitteellisempi kilparyhmä.

Sporttiklubissa liikutaan ympäri vuoden. Yhtenä motivaatiokeinona toimivat yhteislenkit kerran tai kaksi viikossa. Lajeina ovat vuodenaikojen mukaan vaihdellen juoksu, sauvakävely, rullaluistelu, pyöräily ja hiihto. Talvikaudella klubilaiset liikkuvat myös sisätiloissa. Välillä he ottavat rennommin vaellus- ja makkaranpaistoretkillä. Sporttiklubissa vaihdetaan kokemuksia kuntoilusta, urheiluvälineistä ja välinehuollosta. Tarvittaessa sieltä saa vinkkejä oman kunnon kohottamiseen, ja opastusta harjoitusohjelman laatimiseen. Sporttiklubiin ovat tervetulleita kaikenkuntoiset, sillä lenkeille lähdetään sopivantahtisissa ja -vauhtisissa porukoissa.

Teksti ja kuva: Tinja Repo

___________

Liikunta-aakkosissa käydään läpi Haukiputaan Heiton toimintaa kirjain kirjaimelta. Uusi kirjain on esittelyssä joka viikko. Sarja alkoi A:sta viikolla 6.