Heiton kuntoliikunnalle valtakunnallista tunnustusta

5.4.2012

Kuva kävelysählystä keväältä 2012. Kävelysählyn lisäksi Heitossa pelataan kuntosählyä sekä salibandyä useissa aikuisten joukkueissa.

Suomen Kuntoliikuntaliitto myöntää vuosittain Vuoden liikuttajaseura -tunnustuksen liikunta- tai urheiluseuralle, joka toteuttaa laadukasta aikuisten terveyttä edistävää liikuntaa omassa lajitoiminnassaan.

Vuoden 2011 liikuttajaseuraksi valittiin Turun Urheiluliiton Voimistelu- ja liikuntajaosto. Haukiputaan Heitto ja Orimattilan Judoseura huomioitiin kunniamaininnoilla.

Heiton kuntoliikunnan vahvuus on sen monipuolisuus: aikuisia liikutetaan kaikissa seuran lajeissa ja lisäksi muilla tavoin. Tämä ei onnistuisi ilman jaostojen vahvaa panosta myös aikuisliikuntaan sekä kiinnostusta sen kehittämiseen.

Täksi vuodeksi Heitto sai myös KKI-avustuksen, jolla kunto- ja terveysliikunnan kokonaisuutta parannetaan edelleen. Tavoitteena on, että jatkossa kaikissa seuran lajeissa olisi aikuisille sekä matalan kynnyksen toimintaa aloittelijoille että kuntoliikuntaa edistyneemmille.

Teksti ja kuva: Tinja Repo