Historiaa Heiton Talossa "Osis Rock´s again"

20.4.2015

Leena Karjalainen, Taina Kaarre, Marja Kärki ja Pirkko Vahtola kahviossa aivan kuin silloin ennen.
Rauhaa ja rakkautta

Heiton Talo "Osis" palasi 40 vuotta taaksepäin kunnon Rock´n Rollin hengessä. Talossa järjestettiin samanlainen rokkijuhla kuin 70 luvun alussa joka perjantai.

Siellä kuuluisassa jossain, oli virinnyt puhetta, että olisi mahtavaa kun voisi vielä joskus rokatta siellä Osiksella. Tämä puhe riitti Pekka "Nietsu" Niemelinille, joka otti muutaman puhelun ja keräsi ympärilleen tiimin, missä asiaa alettiin miettimään.

Syntyi ainutkertainen tapahtuma "Osis Rock´s again". Nietsu sopi talon varauksen, bändit ja loistavan äänentoiston. Mukaan tuli Sirpa Pietilä, joka palautti talon 70-luvulle hienolla ajan kuvaan sopivalla somistuksella. Tilaisuutta mainostettiin Facebookissa, missä myös ennakkoilmoittautuminen hoidettiin.

Kaikki pyrittiin järjestämään kuin silloin ennen. Kahviossa samat "tytöt" möivät kahvia, pullaa ja limpparia aivan kuten 70-luvullakin, vieläpä sen ajan Heiton verkkareissa. Juuri niissä verkkareissa, jota aikoinaan rumasi kutsuttiin, mutta jotka nyt ovat niin retroa. Painimiehet eivät nyt kuitenkaan olleet järkkäreinä, vaan hoitivat makkaran myynnin talon pihalla. Talo sai lähes 300 päiseltä yleisöltä kiitosta hyvästä ylläpidosta ja akustiikasta. Sitten vielä se tunnelma...yleisö oli aivan liekeissä ja soittajat lähes roihusivat yleisön ansiosta.

Kävijöiden mielessä oli heti yksi kysymys, milloin seuraavan kerran? Eihän ainutlaatuista voi järjestää toista kertaa tai...

 

Mainittakoon vielä, että kaikki ylimääräinen raha, jota jäi lahjoitetaan OYS:n lasten syöpäosastolle.

Teksti ja kuvat Pertti Vahtola