Mikael Smart ja Tara Honkanen Hopeasompa-finaaliin

18.2.2008

Emma Ukkola (vas.), Mikael Smart ja Hanna Hakala ovat Heiton nuoria hiihtolupauksia.
Emma Ukkola (vas.), Mikael Smart ja Hanna Hakala ovat Heiton nuoria hiihtolupauksia.

Heiton hiihtäjät ylittivät odotukset viikonlopun aluekilpailuissa.

Hopeasompa-aluemestaruuskilpailut sujuivat rapsakkaasti. Lauantaina ladulle starttasi noin 170 hiihtäjää henkilökohtaisille matkoille ja sunnuntaina viesteihin osallistui noin 120 sivakoijaa. Flunssa-aalto rokotti osallistumisia jonkun verran, mikä näkyi paikkakuntakohtaisesti: nyt esimerkiksi iso osa iiläisistä hiihtäjistä joutui perumaan osallistumisensa.

Heiton nuoret hiihtivät niin kuin pitikin, elleivät peräti yläkanttiin.

9-vuotiaan Hanna Hakalan lauantain ohjelmassa oli 2 km perinteisellä, mutta luistelutyylin tyttö mainitsee paremmaksi lajikseen. Sunnuntain viestissä hän pääsi hiihtämään vapaalla tyylillä. Joukkueen muut jäsenet olivat Aino Korkeasalo, Joona Kinnunen ja Niko Fritsch.

Mikael Smart hiihti lauantaina 3 km perinteisellä ja sunnuntaina viestin yhdessä Matti Moilasen ja Jaakko Kanniaisen kanssa. "Meni ehkä vähän liiankin hyvin, kun pääsin SM-kisoihin", Smart viittaa tulossa oleviin Hopeasompa-finaaleihin. Heitosta Lapinlahdelle 8.-9. maaliskuuta matkaa myös Tara Honkanen, joka joutui jättämään kotikisat väliin sairastumisen vuoksi.

Mikaelin valmistautumiseen kuuluu pari sprinttiharjoitusta ja pari pidempää, puolentoista - kahden tunnin harjoitusta. "Ja yritän parhaani mukaan olla sairastumatta", urheilija täydentää.