Seuran esittely

Haukiputaan Heitto on vuonna 1933 perustettu yleisseura, jonka lajeja tällä hetkellä ovat hiihto, lentopallo, paini, pöytätennis, salibandy, sähköpyörätuolisalibandy, sulkapallo, tennis, suunnistus, uinti, voimistelu ja triathlon. Lisäksi seurassa toimii aktiivinen veteraanijaosto Vierivät Kivet.

Vuoden 2019 lopussa seurassa oli  n.2900 jäsentä.

Heitto sai SLU:n alueellisen Wihuripalkinnon vuonna 2006. Nuori Suomi -sinetin ovat saaneet hiihtojaosto (2006) ja voimistelujaosto (2008). Pohjois-Pohjanmaan Liikunta valitsi Heiton maakunnan vuoden 2007 urheiluseuraksi. Vuosina 2009-2010 Heitto oli toteuttamassa SLU:n alueiden Liikunnan kehittämishanketta eli LIKE-hanketta. Vuonna 2012 Heitto sai Suomen Kuntoliikuntaliiton Liikuttaja-kunniamaininnan sekä Pohjois-Pohjanmaan työllistäjäseura -tunnustuksen. Heitto on myös niiden reilun 300 seuran joukossa, joille myönnettiin opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratoiminnan kehittämisrahaa vuonna 2013. Vuonna 2016 seura huomioitiin sekä TUL:n yhdenvertaisuuspalkinnolla, että Oulun kaupungin myöntämällä liikunnan tasa-arvotunnustuksella.

Seura on toimintansa aikana saavuttanut viisi maailmanmestaruutta, Euroopan mestaruusmitaleita sekä lukuisan määrän Suomen mestaruuksia.  Menestyksekkäin laji on ehdottomasti ollut paini, jossa Heitto oli mm. vuonna 2004 Suomen paras seura.

Haukiputaan Heitolla on omistuksessaan oma seurantalo (rakennettu 1911) Haukiputaan Niemeläntörmällä. Tämä entinen Työosuuskunnan talo, nykyinen Heiton talo (Osis) on vuodesta 1970 lähtien ollut seuran toiminnan sydän ja on sitä edelleen. Taloa vuokrataan mm. huutokauppatilaisuuksiin, häihin sekä muihin juhliin ja tilaisuuksiin.

Toiminta-ajatus

 

Haukiputaan Heitto tarjoaa mahdollisuuksia huippu-urheiluun sekä monipuolisiin ja laadukkaisiin harrastuksiin kaikenikäisille.

 

Visio

 

 

Haukiputaan Heitto on vuonna 2021 kansainvälisesti tunnettu, valtakunnallisesti arvostettu, kiinnostava ja menestyvä alueensa edelläkävijä.


Arvopohja

 

Tasa-arvoisuus, suvaitsevaisuus, avoimuus, kasvatus terveyttä edistävään ja ylläpitävään elämäntapaan, yhteisöllisyys, edistyksellisyys, monipuolisuus, kestävä kehitys.


 

Seuran tunnuksia vuosien varrelta


Ylhäällä vasemmalla:
Halosenniemen Ryhdin tunnus. Halosenniemen Ryhdin katsotaan olevan se seura, josta Haukiputaan Heitto vuonna 1933 sai alkunsa.

Ylhäällä oikealla: seuran ensimmäinen oma tunnus toiminnan alkuajoilta.

Alhaalla vasemmalla: Heiton tunnus 1960-1980-luvuilla.

Alhaalla oikealla: seuran nykyinen virallisen tunnus.