Heiton edustusnaiset tipahtivat Suomen Cupin jatkosta - tavoite kuitenkin saavutettiin

16.9.2021

Sanna Risteli #12 HaHe:n ratkaisumaalin 1-2 tekijänä ensimmäisessä SBS Wirmo Akatemia pelissä
Sanna Risteli #12 HaHe:n ratkaisumaalin 1-2 tekijänä ensimmäisessä SBS Wirmo Akatemia pelissä

Haukiputaan Heiton salibandyn edustusnaiset pelasivat viime viikonloppuna Suomen Cupin 2. kierroksella Uuraisissa.

Ensimmäisessä pelissä HaHe kohtasi täysin uuden tuttavuuden SBS Wirmo Akatemian.Vastustajan joukkue oli erittäin taitava, nuori ja liikkuva joukkue.Peli oli HaHe:lle hankala, mutta HaHe teki kuitenkin sen minkä tarvitsi, ja vei pelin lopulta kokemuksen turvin luvuin 2-1.

HaHe:n ensimmäisen maalin tekijänä Katri Nättilä, syöttäjänä Anna-Maria Rantaiso. Ratkaisumaalin ylivoimalla taiteili Sanna Risteli, syöttäjänä Anu Heikkinen.

Toisessa pelissä vastaan tuli F-liiga B:ssä pelaava O2-Jyväskylä. Edellisenä vuotena HaHe kärsi kyseiselle joukkueelle 8-4 tappion neljännesvälierissä, joten peliin lähdettiin revanssi tunnelmin.

Ensimmäinen erä oli kummaltakin vielä hieman tunnustelua missä mennään. Ajassa 12:11 Linnea Muraja iski Annika Liimatan syötöstä 1. erän loppuun HaHe:lle johtolukeman 0-1.

Toiseen erään lähdettiin HaHe:n johdossa, mutta tempo ja fyysisyys kasvoivat ja Jyväskylä yllätti heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla ja tasoitti ottelun lukemiin 1-1.Ajassa 17:48 HaHe siirtyi jälleen 1-2 johtoon Anna-Maria Rantaison tällättyä Katri Nättilän syötöstä pallon Jyväskylän verkon perälle.

HaHe pystyi hyvin vastaamaan kovaan tempoon ja erittäin fyysiseen peliin, ja joukkue onnistuikin ihan jokaisella osa-alueella.  43 minuuttia parasta salibandyä mitä HaHe on ikinä pelannut, ja siihen saakka lukemat olivatkin vielä HaHe:n hyväksi 1-2.

Kunnes sitten 2 minuuttia ennen pelin loppua sattui se, mitä ei olisi pitänyt sattua. Jäähy vaihtovirheestä, ja vastustajalle mahdollisuus tasoitukseen ylivoimalla - minkä he käyttivät. Ottelu siirtyi jatkoajalle 2-2 tilanteesta, jossa Jyväskylä teki lopulta voittomaalin 3-2 ajassa 48:55.

Avaimet voittoon ja jatkoon olivat HaHe:lla, ja vaikka kaikkeen annettuun peliin pettymys häviöstä olikin äärettömän suuri, niin paras peli joukkueelta ikinä. Ja myös tiukka ja erittäin viihdyttävä peli.

Kahden erittäin kovatempoisen pelin jälkeen HaHe joutui näin oillen vielä kolmanteen peliin - jatko vaati 2 voittoa. Viimeistä peliä piti odotella pari tuntia, ja kun vastaan tuli nuori ja taitava SBS Wirmo Akatemia virkeämmillä jaloilla uudelleen, niin tällä kertaa kokemus ei enää auttanut, vaan vastustaja vei. Wirmolla oli hyvää liikkuvaa peliä, ja pallonhallinta oli myös heillä. Kaikki mitä löytyi oli annettu edelliseen peliin, ja näin ollen vastustaja otti pelistä voiton lukemin 0-3. Kaikki kunnia taitavalle vastustajalle.

Suomen Cupin neljännesvälireriin jatkoon menivät tästä lohkosta siis O2-Jyväskylä ja SBS Wirmo Akatemia. HaHe ja SieSi tippuivat, Sieviä vastaan HaHe ei päässyt tässä ottelusarjassa pelaamaan.

HaHe saavutti Suomen Cupissa kuitenkin tavoitteensa - tason mittauksen missä valtakunnallisella tasolla mennään.

Pelit osoittivat myös sen, että joukkueessa osataan tehdä oikeita asioita, ja että oikeaan suuntaan ollaan myöskin menossa.

Joukkueen päätavoite, eli 1. divisioonan sarjapelit alkavat 2.10. Kajaanissa.

 

Teksti ja kuva: Eeva Repo

Ottelutilastot: https://salibandy.fi/…/2/8208/8706/2021-2022/otteluohjelma

Juttu Rantapohjassa: https://www.rantapohja.fi/…/heiton-edustusnaiset…/