Katri Ukkola on Haukiputaan Heiton uintijaoston Seurasydän

27.11.2020


Suomen Uimaliitto on lanseerannut jäsenseuroilleen käytettäväksi uuden vuosittaisen huomionosoituksen Seurasydän-palkinnon edistääkseen kiittämisen kulttuuria ja arvostuksen osoittamista. Olympiakomitea on hyväksynyt palkinnon osaksi Seurasydän-kampanjansa toimintaa. Seura itse voi esittää yhtä palkittavaa vapaaehtoistoimijaa vuosittain.

Haukiputaan Heitto palkitsi Seurasydän-tunnustuksella Katri Ukkolan. Ukkola on ollut Haukiputaan Heiton uimajaoston toiminnassa mukana alusta lähtien, pian jo parin vuosikymmenen ajan, ja hän on ollut myös ennen tätä Heiton toiminnassa mukana harrastajana. 

– Palkinnon saaminen oli suuri sydäntä lämmittävä yllätys ja se tuli täysin puskista, Ukkola kommentoi palkintoa. 

Ukkola on toiminut uintijaostossa rahastonhoitajana ja puheenjohtajana, ja lisäksi hän on ollut mukana myös kaikessa käytännön toteutuksessa järjestämässä kilpailuja, leirejä, ja koulutuksia. Ukkolan lämminhenkinen huumori piristää jaoston kokouksia, ja rakentava kritiikki varmistaa sen, että asiat etenevät. 

– Kun on pienestä pitäen ollut seurassa mukana, ja aikanaan myös vanhemmat ovat olleet, niin seuratyö tuntuu täysin normaalilta asialta. Seuratyössä olen tavannut paljon erilaisia ihmisiä erilaisissa tilanteissa ja eri paikoissa. Tuntuu hyvältä, jos olen jotain lasta tai nuorta pystynyt auttamaan harrastuksen pariin, Ukkola kertoo ja jatkaa: 

– Kannustan muitakin seuratyöhön mukaan. Olemalla oma itsensä, voi näköjään saada paljon. 

Ukkola on Haukiputaan Heiton peruskallio ja turvaverkko, joka on varmistanut osaltaan uinnin harrastajien etenemismahdollisuuksia ja hyvinvointia. Aktiivisena Tähtiseurahankkeen osallistujana hän on ollut analysoimassa ja kehittämässä uintijaoston toimintaa, joka vastaa moniin nykyisiin haasteisiin ja tarpeisiin.  

Ukkola on erottamaton osa Haukiputaan Heiton uintia. Hänet on palkittu seuran kasvattajaäitinä, ja kaikkien muiden rooliensa ohella Ukkola on myös äitihahmo, jonka puoleen monet ovat kääntyneet. 

Ukkola on tehnyt enemmän kuin oman osuutensa talkootöissä, jotta harrastaminen olisi taloudellisesti mahdollista myös niille lapsille ja nuorille, joiden perheillä ei ehkä muutoin olisi edellytyksiä pitää lasten harrastusta yllä. 

Hän on todellakin Heiton uimajaoston Seurasydän. 

– Olemme erittäin onnekkaita, että joukossamme on tällainen seurasydän, Haukiputaan Heitosta kommentoidaan. 

https://www.uimaliitto.fi/uutiset/katri-ukkola-on-haukiputaan-heiton-seurasydan/