Suunnistuksen pitkänmatka ja viesti 9.-10.8. Oulussa

7.8.2014

Kilpailun järjesti Koskelankylän Riento Oulun Pateniemessä. Heitosta oli mukana 18 suunnistajaa henkilökohtaisessa kilpailussa lauantain pitkällä matkalla. Kisat sujuivat nuorilta ja vähän varttuneemmiltakin hienosti kuumasta ilmasta huolimatta. Mitalisijojen lisäksi oli mukava nähdä, että nuorten osuus osallistujista oli Heiton osalta nousussa ja myös he jotka eivät tällä kertaa mitaleille yltäneet, tekivät hyviä suorituksia.

Mestaruuteen suunnisti Milja Jaatinen (D18), hopeaa saavuttivat Ilona Jaatinen (D10RR), Kasperi Matinlauri (H12TR), Venla Jaatinen (D14) ja Saana Backman (D18). Pronssille suunnistivat Joona Rahja (H10RR), Sanni Kaukua (D12), Lauri Sundelin (H13), Hanna Hakala (D18), Marke Seppänen (D35) ja Antti Grekelä (H55).

Sunnuntain viestit alkoivat 10- ja 12- vuotiaiden viesteillä. Heitolla oli mukana D10RR sarjassa kolme joukkuetta, H10RR ja H12RR sarjoissa yksi joukkue.

Heiton nuoret tytöt Jatta Nurmela, Jasmin Manninen ja Ilona Jaatinen saavuttivat ylivoimaisella esityksellään ensimmäisen sijan sarjassa D10RR. Jatta ja Jasmin riensivät suunnistuskisoista suoraan Raattiin yleisurheilun piirinmestaruuskisoihin. 

Ihailtavaa oli ensikertalaisten Julia Rahjan, Jonna Halosen sekä Pihla Päkkilän osallistuminen viestiin. Tytöt suoriutuivat viestistä hienosti läpi ja nämä tytöt saavat suunnistaa tässä sarjassa vielä ainakin kolme vuotta. Kolmannessa Heiton joukkueessa aloitti Mimosa Matinlauri joka toi viestin Reeta Olloselle ja kolmannelle osuuden lähti eilen ensimmäiseen suunnistuskilpailuun osallistunut Venla Päkkilä.

Nuoremmissa pojissa (H10RR) jalkapalloa ja salibandyakin harrastava Joel Lohela juoksi vinhasti ja toi viestin pienelle ja pippuriselle Janne Jaatiselle. Janne lähetti matkaan Jouni Tienhaaran. Jouni suoriutui nuoreksi suunnistajaksi reitistä hyvin ja olipa saanut matkanvarrella mukaansa kahden muun Heiton joukkueen ankkurin, Venlan ja Pihlan.

Isommissa pojissa (H12RR) aloitusosuutta vei Onni Sundelin. Hänen jälkeensä oli vuorossa kaksi ensikertalaista Joona Rahja ja Patrik Päkkilä. Joona oli ikäisiään vanhemmassa sarjassa, mutta se ei menoa haitannut. Patrik suoritui osuudestaan myös mainiosti. Patrik on aloittanut suunnistuksen kuluvana kesänä ja on jo osoittanut hienoa kartanlukutaitoa.

Nuorten ja aikuisten viesti saatiin käyntiin klo:11.00. Heiton aloittajat säntäsivät metsään ja ensimmäisenä heistä vaihtoon tuli sarjan H40 aloittaja Harri Tienhaara, joka toi viestin vasta 11-vuotiaalle Kasperi Matinlaurille. Kasperi suoritui mallikkaasti n.3,5 kilometrin matkasta ja toi joukkueen edelleen kärjessä Jouko Tienhaaralle. Jouko osoitti varmaa menemistä ja joukkue säilytti kärkisijansa.

Tyttöjen D40 sarjan aloitti Venla Jaatinen. Toisella osuudella viestiä vei ensimmäisessä viestikilpailussaan suunnistanut Suvi Päkkilä. Tyttöjen ankkurina viiletti pesäpalloakin harrastava Sanni Kaukua. Tytöt sijoittuivat hienosti am-hopealle.

Johanna Juntunen 
aloitti D50 sarjan vahvasti ja toi viestin toisena Hanna Hakalalle. Hannalla ei ollut onni myötä ja yksi iso pummi tiputti tytöt kolmanneksi. Milja Jaatinen teki ankkurina varman suorituksen ja tyttöjen käteen ojennettiin aluemestaruuspronssit.

D90 sarjassa hopeaa saalistivat Saana Backman, Jaana Ervasti ja Marke Seppänen.

Miesten H120 joukkue Janne Paavola, Petri Ollonen ja Jari Lehtosaari oli 5. sekä H150 sarjassa Antti Grekelä, Jukka Tienhaara ja Raimo Holappa 4.

Tästä on hienoa jatkaa lasten ja aikuisten kautta eteenpäin. Maakunta- ja minimaakuntaviesti käydään Raahessa 24.8.

Minimaakuntaviestiin pyrimme saamaan kasaan ainakin kolme joukkuetta.