Joulumaapainit Heiton tahtiin

8.12.2013

Aino Veijola oli iskussa Rovaniemllä
Aino Veijola oli iskussa Rovaniemllä
Petteri Kuukolan juntta puhuu
Petteri Kuukolan juntta puhuu

 

 

Kansainväliset Joulumaapainit painittiin jo 27. kerran Rovaniemellä, ja nyt toista kertaa Keltakankaan liikuntahallilla. Kuuusikymppisiään viettänyt isäntäseura Lapin Lukko oli sen verran vieraskorea, että taipui parikymmentä vuotta vanhemmalleen, ja niinpä Haukiputaan Heitto vei jälleen joukkuepisteiden herruuden. Hullummin ei mennyt myöskään yksilö puolella, sillä Heiton kuusitoista henkinen painijoukkue napsi viisi kultaa, viisi hopeaa ja useamman pistesijan näistä kansainvälisistä karkeloista.

Johtoviittaa hartioillaan kantoivat aikuisten sarjoihin siirtyneet Petteri Kukkola ja Janika Lönnqvist. Kumpainenkin otti selkeän sarjavoiton ja Kukkola esitteli rovaniemeläisyleisölle yhden päivän komeimmista nimittäin juntan. Kukkola paini sarjassa S 74kg ja Lönnqvist sarjassa N 59 kg. Kultaa Haukiputaalle toi myös Leevi Ukkola sarjassa P 17v 63 kg. Ukkola olikin vetreässä iskussa, ja kenraali ensi viikonlopun SM-kisoihin ei olisi voinut olla parempi. Loput kullat heittolaisista toivat alokkaiden Atte Suhonen ja Niko Säynäjäaho. Pikkuhiljaa kilpasarjoihin siirtyvä kaksikko paini puhtaan suoran antamatta vastustajille pistettäkään. Suhonen paini sarjassa A 24 kg ja Säynäjäaho sarjassa A 34 kg.

Hopealle raivasivat tiensä Juho Huttunen, Juho Pahikainen, Joonas Törmälehto, Joona Pietilä ja Aino Veijola. Huttusella oli saumat parempaankin, mutta sarjassa S 66 kg esiintyneen Huttusen paini on ollut viimeaikoina hukassa. Pahikainen puolestaan paini odotusten mukaisesti järkevää ja juonikasta painiaan. Ainoastaan Lapuan Virkiän Jere Hyvärinen nappasi Pahikaisen päänahan sarjassa P 17v 74 kg. Väkivahvasti sarjassa P 17v 58 kg esiintynyt Joonas Törmälehto eteni finaaliin todella vakuutavasti, mutta BK Snarin John Risto oli kaatamaton muuri Törmälehdolle. Samanlaista linjaa finaaleihin etenivät myös nuoret Joona Pietilä ja Aino Veijola. Pietilä väänsi hienon finaalin sarjan P 17v 27 kg voitosta Vieskan Voiman Jimi Väätäistä vastaan. Rutkasti alipainoinen Pietilä jäi tällä kertaa alakynteen Väätäistä vastaan. Veijola pääsi taistelemaan tyttöjen sarjan 34 kg voitosta, raivattuaan tiensä lohkovoittoon. Vikkelä Veijola löysi vähän kadoksissa olleen painijyvän, mutta Muhosen Voiton Mira Rasinkangas ei antanut yllätää itseään.

Pisteille kapusivat alokkaissa sinnikkyyttä osoittaneet Aleksi Kaan ja Aapo Aunola. Kaan paini sarjassa A 29 kg ja Aunola sarjassa A 53 kg. Poikien kilpasarjalaisista pisteille ylsivät Markus Vittaniemi ja Joni Pahikainen. Sarjoissa P 17v 42 kg ja P 17v 68 kg esiintyneet Vittaniemi ja Pahikainen eivät yltäneet aivan terävimmilleen, niinpä poikien sijoitukseksi tuli viides ja neljäs tila kivikovissa sarjoissaan.