Haaparanta Cupissa vain hieman valoa

19.11.2013

Jonne Ukkola
Jonne Ukkola
Juho Huttunen
Juho Huttunen

 

 

Haukiputaan Heiton edustusmiehistö ei juhlinut 33. kerran järjestetyssä Fila-turnaus Haaparanta Cupissa 16 -17.11.2013. Kaikki viisi Heiton painijaa joutui pettymään suorituksiinsa, vaikka paikkoja oli näyttää kyvykkyys myös kansainvälisellä tasolla.

 Pettymyksistä huolimatta kaksi Heiton painijoista nousi pisteille rajakaupungin arvoturnauksessa. Juho Huttunen sijoittui viidenneksi sarjassa 60 kg. Huttunen oli pahasti jäässä ensimmäisissä matseissaan, vaikka juuri ensimmäisessä olisi ollut paikka iskeä. Algerian painija pääsi kuitenkin aivan liian helpolla kuittaamaan voiton, ja näin kuivui myös osaltaan Huttusen painihuumori kokoon. Toinen pisteille yltänyt heittolainen oli Jonne Ukkola, joka puolestaan paini sarjan 84 kg viidenneksi. Ukkola sippasi pahoin avaus matsissaan Ruotsin painijaa vastaan, näin ollen jo varmalta näyttänyt voitto vaihtui karvaaseen tappioon. Pronssiotteluun kuitenkin edennyt Ukkola ei ollut omalla tasollaan ja päästi algerialaisen vastustajansa yllättämään itsensä pariinkin otteeseen joutuen poistumaan matolta allapäin.

Pisteiltä tippuivat 74 kg painineet Juuso Ukkola ja Petteri Kukkola ja 84 kg paininut Einari Ukkola. Juuso Ukkola loukkasi itseään heti avaus jaksolla joten painit jäivät yhteen otteluun. Kukkola puolestaan paini ihan kohtalaisesti venäläistä junioreiden maailman mestaria vastaan, vaan kuinka ollakaan kuntopuoli ratkaisi kamppailun venäläisen eduksi. Einari Ukkolalla oli sama kohtalo algeerialaista vastaan, joka aggressiivisella tyylillään kesytti Martinniemen toivon. – Kuntopuolen kanssa on vielä paljon tekemistä, Petri Isokoski kiteytti viikonlopun antia ja jatkoi, - se hyvä puoli tässä on, että nyt se tiedetään ja kevään tärkeisiin koitoksiin se laitetaan kuntoon.

Pari viikkoa aiemmin painitussa Kankuri Cupissa Lapualla meni hieman paremmin. Heittolaisista viisi ylsi palkinnoille. Joni Pahikainen voitti sarjan 65 kg. Hopeaa saivat veljekset Atte ja Arttu Suhonen sarjoissa 22 kg ja 32 kg. Pronssia huuhtoivat puolestaan Joonas Törmälehto ja Juho Pahikainen sarjoissa 58 kg ja 69 kg.