Viimeinen puristus jäi uupumaan junioreiden SM-paineissa

26.3.2012

Hetkittäin hyvää painia, pari helppoa tappiota, pari tiukempaa. Eivät menneet ihan nappiin Haukiputaan Heiton junioripainijoiden SM-kisat Ilmajoella 24. maaliskuuta, mutta eivät onneksi täysin poskelleenkaan.

Paras sijoitus, Einari Ukkolan neljäs sija ei vastannut sitä, mihin seurassa on totuttu. ”Einarilla oli välillä omannäköistä painia, mutta matsissa loppuotteluun pääsystä ei lähtenyt kulkemaan ollenkaan”, valmentaja Marko Isokoski harmittelee.
 
Petteri Kukkolalla alkuviikon kuume pilasi painonpudotuksen loppurutistuksen ja Kukkola joutui painimaan sarjaa aiottua ylempänä. ”Petteri osoitti kilpailija-asennetta, kun kuitenkin osallistui isompaan sarjaan, vaikka oli siihen selvästi alipainoinen”, Isokoski huomioi. ”Hän painikin hyvin siihen asti, kunnes meni toisessa ottelussa selälleen.”
 
Janne Kauppinen paini harjoitusmääriinsä nähden ihan hyvin. Armeijan ja sairastelujen vuoksi treenaaminen on jäänyt suunniteltua vähemmälle. ”Tatsi oli siksi pikkuisen hukassa. Pronssiotteluun pääsystä kamppailu oli tiukka ja tuomareiden tuomioita tarkastettiin videolta moneen kertaan”, Isokoski valottaa.
 
Juho Huttusen ensimmäinen ottelu oli valmentajan mukaan hyvä. Toisessa tapahtui pieni herpaantuminen: lyöntitilanteessa vastustaja ehti ensin, josta Huttunen joutui pahaan siltaan. ”Työtapaturma”, valmentaja kuittaa.
 
Lupaavia otteita esitti Leevi Ukkola, jolla on keväällä edessä vielä poikien SM-painit huhtikuussa.
 
Teksti: Tinja Repo