Painijoiden vuosi pulkkaan Joulumaapaineissa Rovaniemellä

16.12.2011

Haukiputaan Heiton nuoret painijat päättivät mallikkaasti painivuotensa 10. joulukuuta Rovaniemellä käydyissä Joulumaapaineissa. Heitto oli saanut jalkeille suuren vääntäjäkatraan sakeasta lumipyrystä huolimatta, niinpä Heitto oli tutusti paras seura pisteissä toiseksi sijoittuneen järjestävän seuran Lapin Lukon ja kolmanneksi jääneen Kemin Innon harmiksi. Heitolle pisteitä kertyi plakkariin 89, Lukolle 78 ja kemiläisille 56.

Joulupukin kanssa heitettyjen yläviitosten jälkeen parhaimpaan vireensä ylsivät Eemeli Nisula, Taru Vainionpää, Leo Saukko ja painitrikoita lainannut valmentaja Matti Pahikainen. Heille irtosi kullekin sarjojensa voitot mallikkaaseen tyyliin. Eemeli oli 13-vuotiaiden poikien 63 kg -sarjan ykkönen, Taru tyttöjen 35-kiloisten ja Leo alokkaiden 50-kiloisten suurimpien pokaalien saajat. Matti voitti kisojen suurimman sarjan +100 kg.

Hopea ei ole häpeä ja sen todistivat Heiton nuorukaisista Eetu ja Jere Ylifrantti, Voitto Kärkkäinen sekä Aleksi Mäkinen. Ylifrantin veljekset nappasivat alokkaiden sarjojen 30 kg ja 32 kg kakkospytyt. Voitto ja Aleksi saivat 10-vuotiaiden sarjojen 30 kg ja 36 kg hopeapystit.

Pronssisia kotiintuomisia pääsivät esittelemään Heiton painijauroista ja -flikoista Joni Palomäki, Nico Autio, Joni Pahikainen, Mikael Kropsu, Juho Pahikainen ja Ilona Peränen. Joni, Nico ja Joni saavuttivat kolmannet tilansa alokkaiden sarjoissa 30 kg, 32 kg ja 50 kg. Mikael ja Juho olivat 13-vuotiaiden sarjojen 37 kg ja 55 kg kolmosia. Ilona puolestaan voitti tyttöjen 30 kg -sarjan kolmospokaalin.

"Kaiken kaikkiaan ihan hyvin meni, mutta paremminkinhan olisi voinut mennä", kritisoi lähinnä itseään valmentaja Kari Meriläinen. "Hyvä vuoden päätös, sillä neljätoista painijaa kahdestakymmenestäyhdestä oli palkinnoilla. Paljon on vielä kehitettävää ja parannettavaa, mutta paljon painijat myös toteuttivat hyviä asioita ja uusia juttuja."

Janne Kärkkäinen