Historiallinen lentopallopeli Haukiputaalla

8.11.2011

Alkujännitystä.
Alkujännitystä.
Viimeiset strategiat.
Viimeiset strategiat.
Aloitussyötöissä oli taitoa ja tyyliä.
Aloitussyötöissä oli taitoa ja tyyliä.
Tiukkoja tilanteita.
Tiukkoja tilanteita.
Tasaiset joukkueet.
Tasaiset joukkueet.
Valmiina.
Valmiina.
Huuto voittajille.
Huuto voittajille.
Kiitokset hyvästä pelistä.
Kiitokset hyvästä pelistä.
Voittajajoukkue, tällä kertaa.
Voittajajoukkue, tällä kertaa.

Onnistumisia joka pelaajalle ja loppua kohti tasaisemmaksi muuttunut peli – siinä tunnelmia pitkästä aikaa Haukiputaalla pelatusta virallisesta lentopallo-ottelusta. Historiallisen tehtävän hoitivat toisiaan vastaan pelanneet Heiton kaksi E-tyttöjen joukkuetta.

Se, kuinka kauan edellisestä virallisesta pelistä on, jäi varmistusta vaille. Eli kauan.
 
"Naisten lentopallo loppui Heitossa vuonna 1997 ja miesten vähän myöhemmin, 1990-luvun lopussa sekin", ottelun tuomaroinut Harri Paadar muistelee.
 
Oman säväyksensä antoi myös pelipaikka, Martinniemen koulun sali.
 
"Täältähän me on ponnistettu, koko Heiton lentopallo joskus kolmekymmentä vuotta sitten", tyttöjä valmentava ja itse maajoukkuetasollakin pelannut Taina Kaikkonen muistaa.
 

Toiminta kasvaa ja kehittyy

 
Ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä pelaaminen jännitti tyttöjä. Katsomossa kun istuivat kaikkien vanhemmat muutamalla isovanhemmalla täydennettynä. Plussaa oli tietenkin se, että kumpaakin joukkuetta kannustettiin tasaisesti, kaikki kaikkia.
 
Heiton tytöt pelaavat vuonna 2001 syntyneiden E-tyttöjen aluesarjaa, jossa ei ole mitään lajiteknisiä helpotuksia enää: nyt ei kopitella vaan pelataan oikeaa peliä.
 
Myös nuorempi pelaajapolvi on kasvamassa. Heitossa lentopalloilee 18 tyttöä, joista vajaa puolet on tänä syksynä aloittaneita 8-vuotiaita.
 
E-tyttöjen joukkueet on rakennettu tasaisiksi, vaikka nyt toinen voittikin puhtaasti 2-0. Esimerkiksi viime lauantain turnauksessa Pattijoella kumpikin porukka voitti yhden ja hävisi toisen ottelun. Seuraavat turnaukset ovat Kuusamossa 19. marraskuuta sekä Rovaniemellä 3. joulukuuta. Seuraava paikallispeli taas on vuorossa 1. joulukuuta kello 17.45 Martinniemen koulun salissa.
 
"Tavoitteena on nyt kehittyä peli peliltä niin, että päästään kolmen kosketuksen systeemiin ja saadaan rohkeutta pelata oikeaa lentopalloa", Kaikkonen kuvaa.
 
Keväällä joukkueet uusiutuvat ja silloin pelataan mahdollisesti jo kolmessa ikäluokassa: isoimmat ovat D-ikäisiä, yksi joukkue E-ikäisiä ja todennäköisesti vielä yksi joukkue F-tyttöjä. Toiminnan kasvu ja kehitys on ollut ripeää.
 
Teksti ja kuvat: Tinja Repo