Petteri Kukkolalle painin SM-hopeaa

28.3.2011

Petteri Kukkola.
Petteri Kukkola.

Heiton Petteri Kukkola saavutti viikonloppuna ensimmäisen junioreiden SM-mitalinsa, kun hän sijoittui Kauhajoella käydyssä turnauksessa sarjansa 66 kg toiseksi. Mahdollisuuksia finaaliin oli kahdella muullakin heittolaisella.

"Petteri paini kolme ekaa matsia tosi hyvin. Olisiko sitten finaalissa ollut pikkuisen ylilatausta, kun hän oli vastustajaa koko ajan askelen perässä", huoltajana otteluita seurannut Juuso Ukkola kommentoi.
 
Samassa sarjassa Janne Kauppinen oli viides voitettuaan ensimmäisen ottelunsa ja hävittyään seurakaveri Kukkolalle sekä lopulta kolmanneksi sijoittuneelle.
 
"Kaikki Jannen matsit olivat tiukkoja ja olisivat voineet kääntyä myös toisin päin", Ukkola sanoo.
 
Einari Ukkolan 84 kilon sarjan finaalimahdollisuudet lipesivät harmittavasti käsistä.
 
"Hänellä oli finaaliin täydet mahdollisuudet. Välierissä hän voitti ensimmäisen matsin ja johti toistakin jo 6-2, mutta hävisi". Jotakin tapahtui, Juuso Ukkola arvioi nuoremman veljensä otteita.
 
Nuori Leevi Ukkola (50 kg) esitti parastaan ja sijoittui neljänneksi.
 
"Leevi ei ikinä ole paininut noin hyvin ja oli lähellä mennä finaaliin. Hyvää taistelua ja usean matsin hän käänsi vasta lopussa voitokseen."
 
Juho Huttunen sijoittui 60-kiloisten seitsemänneksi voitettuaan kaksi ensimmäistä ottelua mutta hävittyään sarjavoittajalle sekä välierät.
 
"Perusvarmaa painia. Ei huonosti muttei ollut ihan terävimmilläänkään. Ei ehkä parasta Juhoa", Juuso Ukkola erittelee.
 
Valmentajien Marko Isokosken ja Tuomas Ojalan painiopit ovat alkaneet tuottaa tulosta. Ilahduttavaa on myös, että nyt kisoihin osallistuneilla painijoilla on vielä vuosi tai useampikin edessä samassa ikäluokassa.
 
Huhtikuun alussa Heiton painiporukka suuntaa kymmenen päivän harjoitusleirille Unkariin, johon seuralla on hyvät suhteet Jatulin painisalilla viihtyvän Zoltán Szépin kautta.
 

Teksti ja kuva: Tinja Repo