Painija Juho Huttunen loistovireessä

30.11.2009Heiton painijat kävivät viikonloppuna Rovaniemellä Joulumaapaineissa ja palasivat kotiin kultaisia, hopeisia ja pronssisia tuliaisia taskuissaan. Kisat järjesti Lapin Lukko. Rovaniemellä on painikilpailutoiminta aloitettu vuonna 1908, mutta koska satavuotisjuhlat jäivät väliin viime vuonna, tämänvuotiset Joulumaa-painit olivat samalla painin 101-vuotisjuhlakisat.

Erityisen hyvin heittolaisista onnistui loistovireessä ollut Juho Huttunen (17 vuotta, 58 kg). Hän selätti kaikki vastustajansa kovatasoisessa sarjassa ja palkittiin myös ikäluokkansa parhaana.

Samanikäisten 69-kiloisissa Petteri Kukkola sijoittui toiseksi.

"Matsit menivät ristiin, joten paremmilla ottelupisteillä Oulun Pyrinnön Antti Lindgren voitti sarjan", Heiton valmentaja Janne Kärkkäinen selventää.

13-vuotias Leevi Ukkola (46 kg) voitti kaikki vastustajansa ja sen myötä sarjansa. Eemeli Nisula sijoittui kolmanneksi.

Olli Hiltunen
(10 vuotta, 29 kg) otteli yhdet parhaista kisoistaan ja sai pronssia. Juho Pahikainen oli samanikäisten +35-kiloisten ykkönen.

Alokkaista Voitto Kärkkäinen (25 kg) oli kolmas, Henri Poijula (26 kg) ensimmäisissä kisoissaan samoin kolmas, Joni Pahikainen (36 kg) toinen ja tytöistä Bigga Ranta (29 kg) kolmas.

Kaksipäiväisiin kansainvälisiin kisoihin osallistui satakunta painijaa. Kolmentoista seuran joukossa Heitto oli kolmanneksi paras. Kisat kävi avaamassa itse Joulupukki.

Teksti: Tinja Repo
Kuvat: Kari Meriläinen