Voimistelijat panostavat ohjaajien osaamiseen, suunnistajat seikkailuun

31.5.2009

Voimistelijoiden ohjaajien jaksamista lisätään pitämällä huolta mm. heidän koulutuksestaan. Kuva Simpukoiden harjoituksista huhtikuussa 2009.
Voimistelijoiden ohjaajien jaksamista lisätään pitämällä huolta mm. heidän koulutuksestaan. Kuva Simpukoiden harjoituksista huhtikuussa 2009.

Seuratoiminnan kehittämisavustusta kahdelle Heiton hankkeelle.

Sinettijaosto voimistelu haki ja sai tukea ohjaajahuoltoon, joka käytännössä tarkoittaa koulutukseen panostamista. Koulutus tuo uusia ideoita ja virikkeitä, jolloin taas ohjaajat jaksavat paremmin.

”Tämä oli tukea jo olemassa olevalle systeemillemme. Kaikki, jotka alkavat ohjaajiksi, saavat jumppakoulun ohjaajan peruskoulutuksen. Sen jälkeen voi vapaavalintaisesti osallistua ideapäiville”, Kati Mattila voimistelujaostosta kertoo.

Jaoston kustantamaa koulutusta saanut ohjaaja sitoutuu samalla ohjaamaan vuoden tai kaksi.

”Jatkossa panostamme sisäiseen koulutukseen ja ohjaajavaihtoon. Ajatuksena on, että kun joku käy jonkun koulutuksen, siitä hyötyisi koko jaosto.”

Extreme-seikkailukerho aloittaa syksyllä

Ympärivuotista monipuolista liikuntaa – siinä pohja hiihto- ja suunnistusjaoston hankkeelle, seikkailukerholle. Kerhoa visioitaessa vain taivas on ollut rajana, eikä aina sekään.

”Syksyn lajeja ovat suunnistus, vaellus, hiihto ja sisäliikunta, kuten seinäkiipeily ja pelit. Talvella hiihtoa, luistelua, mäenlaskua, hiihtosuunnistusta, lumikenkäilyä, purjesurffausta ja liikuntaa salissa. Keväällä ja kesällä sitten pyöräilyä, seikkailua, melontaa, kenttälajeja ja tietenkin suunnistusta”, idean moottori Jukka Tienhaara luettelee.

Eikä siinä vielä kaikki. ”Koko perheen leirejä on tarkoitus järjestää neljä vuodessa: yksi syksyllä, yksi talvella, yksi keväällä ja yksi kesällä.”

Avustusta jaosto sai 6-12-vuotiaiden toiminnan kehittämiseen, joten kerhonkin ikähaarukka löytyy siltä väliltä. ”Kevään ja kesän Hippo-suunnistuskoulu jatkuu seikkailukerhona syksyllä, mutta uusiakin tyttöjä ja poikia otetaan mukaan”, Tienhaara lupaa.

Teksti ja kuva: Tinja Repo