Limingan aluepaineissa uusia mitalisteja

6.4.2009

Taru Vainionpää ja Kimi Mustonen harjoituksissa maaliskuussa.
Taru Vainionpää ja Kimi Mustonen harjoituksissa maaliskuussa.

Haukiputaan Heiton painijoista saatiin uusia mitalisteja lauantaina Limingassa käydyissä Pohjois-Suomen aluepaineissa.

Minet Alatalo sijoittui 31-kiloisissa alokkaissa toiseksi, vaikka joutuikin painimaan poikia vastaan. Tyytyväinen voi olla myös siihen, että tyttö otti painiuransa kaksi ensimmäistä voittoa, joista toisen selätyksellä.

"Minet sai nyt homman päästä kiinni", väliryhmän valmentaja Janne Kärkkäinen toteaa tyytyväisenä.

Kokeneempi voittaja Taru Vainionpää oli jälleen sarjansa (tytöt 24 kg) ykkönen. Samassa sarjassa Heiton Bigga Ranta sijoittui kolmanneksi.

Pojista Kimi Mustonen oli 24-kiloisissa toinen. "Kimin ottelu oli tosi hyvä ja ratkesi vasta viimeisen erän viimeisessä tilanteessa", Kärkkäinen kehuu.

Kimmo Meriläinen voitti 39-kiloisten sarjan ja Joni Pahikainen sijoittui pronssille. Myös Pahikainen pääsi näissä kisoissa ensimmäistä kertaa otteluvoiton makuun.

Johannes Rintamäki (40 kg) sijoittui toiseksi, Eemeli Nisula (42 kg) ja Nilla Ranta (25 kg) kolmanneksi. 21-kiloisissa Voitto Kärkkäinen oli toinen, Arttu Suhonen kolmas ja niin ikään poikien kanssa paininut Nikita Alatalo neljäs.

"Tiiviisti seurattiin samalla Jani Haapamäen suorituksia EM-paineissa, vaikka kyllä pienille painijoille enemmän idoleita taitavat vielä olla oman seuran isommat painijat", Janne Kärkkäinen arvelee.

Teksti ja kuva: Tinja Repo