Suunnistus vei mukanaan

7.5.2008Ensin teoriatuokio sisällä, sitten maastoon! Suunnistusoppia saivat nuoret suunnistajanalut sekä rasteille mielivät aikuiset.

Suunnistusopetukselle on selvää kysyntää, sen osoitti Heiton suunnistuskoulu maanantaina. Moni on oivaltanut, miten miellyttävästä lajista on kyse. Lajista, jossa vaaditaan paitsi kuntoa myös järkeä. Tosin ei kuntotasokaan karsi ketään pois: maastossa voi liikkua hissukseen nautiskellen, reippaasti kävellen tai vikkelästi juosten.

Ensimmäisellä kerralla aloitettiin Jari Lehtosaaren pitämällä teoriaosuudella, jossa tutuiksi tulivat kartan värit ja merkit, ratamerkinnät ja maaston muodot. Puhuttiin reitinvalinnasta ja suunnanotosta, suunnistusvarusteista ja kompassin käytöstä.

Teorian jälkeen lapset ja jokunen aikuinenkin säntäsivät Heiton talon pihalle tehdylle radalle. Emitin käyttö luonnistui nuorimmiltakin.

Oulurasti-kausi on käynnistynyt ja suunnistamaan pääsee joka tiistai ja torstai. Lisätiedot Oulurastien sivuilta www.oulurastit.net. Heiton järjestettävänä ovat Oulurastit 29.5. Viitajärvellä ja 18.9. Haukiputaalla.

Lapset osallistuvat Hippo Cupin suunnistuksiin, joita on pääsääntöisesti keskiviikkoisin. Kausi huipentuu päätöskisaan ja palkitsemiseen 10. syyskuuta.

Teksti ja kuvat: Tinja Repo