Voimistelijan polku

 

Voimistelijan polku seuran valmennusjärjestelmässä

 

Tietoa oman voimistelijan etenemisestä valmennusjärjestelmässä saat oman joukkueen vastuuvalmentajalta. Halutessasi voit olla yhteydessä myös joukkuevoimistelun valmennuspäällikköön (elina.puranen@haukiputaanheitto.fi) esim. joukkuejakoihin ja testaukseen liittyvissä asioissa.

Alla olevassa kuvassa havainnollistetaan voimistelijan polkua

Huom! Vanhempien velvollisuus on ilmoittaa oman joukkueen valmentajalle, jos voimistelija lopettaa harrastuksen

Alle 8 vuotiaat:

Alle 8v. harrasteryhmät ovat voimistelukouluja. Harjoituksia ryhmillä on 1krt/vko. Harjoittelu ei vaadi sitoutumista samalla tavalla kuin kilparyhmät ja esiintymiset ovat vapaaehtoisia. Lisää tietoa voimistelukouluista löydät täältä.

Alle 8v. kilparyhmät ovat joukkuevoimistelun esivalmennusryhmiä. Keväällä 2022 tähän ikäkauteen kuuluu Decir-joukkue. Tässä ikäkaudessa harjoituksia on 1-2krt/vko. Joukkueet harjoittelevat kilpailemista Stara-tapahtumissa, joissa joukkueita ei aseteta vielä paremmuusjärjestykseen ja kaikki osallistujat palkitaan mitalein. Harjoittelu vaatii sitoutumista harjoitteluun, jotta yhteinen kilpailuesitys saadaan hiottua yhtenäiseksi. 

 

8-10 vuotiaat:

8-10v. harrasteryhmät ovat voimistelukouluja. Harjoituksia ryhmillä on 1krt/vko. Harjoittelu ei vaadi sitoutumista samalla tavalla kuin kilparyhmät ja esiintymiset ovat vapaaehtoisia. Lisää tietoa voimistelukouluista löydät täältä.

8-10v. kilparyhmät ovat joukkuevoimistelussa kilpailevia joukkueita. Keväällä 2022 tähän ikäkauteen kuuluu Diane-joukkueet. Tässä ikäkaudessa harjoituksia on 3-4krt/vko. Joukkueet kilpailevat 8-10v. sarjassa, jossa joukkueet saavat tulokseksi pisteisiin pohjautuvan kategorian (1-10, joista kategoria 1 on paras). Harjoittelu vaatii sitoutumista harjoitteluun, jotta kilpailusuoritus saadaan hiottua yhtenäiseksi. 

 

10-12 vuotiaat:

10-12v- harrasteryhmät ovat voimistelukouluja. Harjoituksia ryhmillä on 1-2krt/vko. Harjoittelu ei vaadi sitoutumista samalla tavalla kuin kilparyhmät ja esiintymiset ovat vapaaehtoisia. Lisää tietoa voimistelukouluista löydät täältä.

10-12v. kilparyhmät ovat joukkuevoimistelussa kilpailevia joukkueita. Keväällä 2022 tähän ikäkauteen kuuluu Diane-joukkueet. Tässä ikäkaudessa harjoituksia on 3-5krt/vko. Joukkueet kilpailevat 10-12v. sarjassa, jossa joukkueet saavat tulokseksi pisteisiin pohjautuvan kategorian (1-10, joista kategoria 1 on paras). Harjoittelu vaatii sitoutumista harjoitteluun, jotta kilpailusuoritus saadaan hiottua yhtenäiseksi. Tässä ikäkaudessa voimistelijan tulee yhdessä valmentajan ja huoltajien tuella pohtia, haluavatko ja kykenevätkö he jatkossa voimistelemaan harraste- kilpa- vai SM-sarjassa.

 

Yli 12 vuotiaat:

Tällä hetkellä yli 12. vuotiaille ei ole omia harrasteryhmiä. Sellainen perustetaan heti, jos kiinnostusta ryhmän perustamiseen löytyy. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä valmennuspäällikköön elina.puranen(a)haukiputaanheitto.fi. 
 

Yli 12v. kilparyhmät ovat joukkuevoimistelussa kilpailevia joukkueita. Keväällä 2022 tähän ikäkauteen kuuluuvat 12-14 kilpasarjan Team Kidella, sekä yli 16v. harrastesarjan Solina ja Stilla. Tässä ikäkaudessa harjoitusmäärä riippuu joukkueen sarjasta. Joukkueet kilpailevat joko kilpa- harraste tai SM- sarjassa. Jatkossa jaoston omat joukkueet tähtäävät kilpa- ja harrastesarjoihin, mutta samalla tarjotaan mahdollisuus SM-sarjassa kilpailemiseen seurayhtieistöjoukkueiden kautta. Harjoittelu vaatii sitoutumista harjoitteluun, jotta kilpailusuoritus saadaan hiottua yhtenäiseksi. 

 

Voimistelu-uran jälkeen:

Voimistelu-uran päättyminen jättää monesti suuren aukon sekä voimistelijan että huoltajan elämään. Otamme mielellämme lopettaneita voimistelijoita sekä heidän huoltajiaan mukaan jaoston toimitaan! Jaostossa pyörii myös apuvalmentajien mentorointiohjelma, jonka kautta valmennuspuolelle siirtyvät voimistelijat saavat tukea ja koulutusta valmennustaipaleensa alkupuolella.