Suunnistus

Hipposuunnistuksia ei pidetä kaudella 2022 Haukiputaalla

 

 

 

Mauno Hanhelan kotiintuomiset Seefeldistä
Veteraanien pitkän matkan mitalikolmikko.
Vasemmalta Tapani Kesti, Mauno Hanhela, Kurt Maier

Hiihtosuunnistuksen Veteraanien MM-kisoista kaksi MM-kultaa Haukiputaan Heitolle

Veteraanien maailmanmestaruuskisat järjestettiin tänä vuonna viikolla 3 Itävallan Innsbruckissa ja sen ympäristössä kaikkiaan 12 talvilajissa. Osallistujia tapahtumassa oli yli 3000. Suurin suomalaisporukka, noin 50 henkeä, osallistui hiihtosuunnistuksen sprinttiin, pitkälle matkalle ja keskimatkalle. Hiihtosuunnistukset suunnistettiin Seefeldin alueella.

Mitaleja suomalaisosallistujille kertyi kunnioitettavat n. 20 kappaletta jokaiselta matkalta. Parhaiten menestyivät kuusikymppisten sarjassa suunnistaneet Epilän Esaa edustanut Anne Pelto-Huikko ja Itä-Päijänteen Rastia edustanut Heikki Peltonen, jotka molemmat suunnistivat MM-kultaa kaikilla kolmella hiihtosuunnistusmatkalla. Kahden MM-kultamitalin arvoisia olivat Haukiputaan Heittoa edustanut Mauno Hanhela sarjassa M75 (keski- ja pitkällä matkalla) ja haukiputaalais- ja heittolaislähtöinen Suunta 2000 edustava Seppo Mäkinen sarjassa M55 (sprintissä ja keskimatkalla). Vaalan Karhua edustava Taisto Kemppainen teki tasaista työtä sarjassa M70 tuoden kaikilta kolmelta matkalta MM-hopeaa.

Lauantain pitkän matkan kisasta mainittakoon, että Haukiputaan Heiton Mauno Hanhela kukisti Kuortaneen Kuntoa edustaneen Tapani Kestin 32 sekunnin turvin ja kolmanneksi tullut itävaltalainen Kurt Maier hävisi Maunolle lähes 11 minuuttia! Sunnuntaina suunnistetun keskimatkan kisassa Suomi otti kolmoisvoiton ja kisassa Hanhelan ero toiseksi tulleeseen Kestiin oli 33 sekuntia ja kolmanneksi tulleeseen Itä-Päijänteen Rastia edustaneeseen Taisto Vuotilaiseen tuli lopulta eroa lähes 5 minuuttia Maunon hyväksi.

Kisoihin osallistui myös hiihtolajien ’urakoitsijoita’, jotka suunnistuksen välipäivinä osallistuivat myös maastohiihtokisoihin. Näistä mainittakoon mm. Kangasalan SK:ta edustava Sirra Toivonen, joka oli W50 sarjan hiihtosuunnistuksen pitkällä matkalla toinen ja voitti maastohiihdon 7,5 km sekä vapaalla että perinteisellä tyylillä ja oli lisäksi perinteisen 15 km toinen. Myös Epilän Esaa edustava Marja Rauhalammi, sarjassa W35, oli mitaleilla sekä hiihtosuunnistuksessa että maastohiihdossa.

Suunnistuksen avoin Aluemestaruus kilpailu 10-11.8 Haukiputaan Parkumäessä

La 10.8 AM-Keskimatkat

Su 11.8 AM-viestit

Kisasivulle

 

 


 

Heiton H/D12-10 viestijoukkueet Kelterin viestissä 19.5
Lähtö
Palkintojen jako