Sähköpyörätuolisalibandy

Lahjoitukset

 

Haukiputaan Heitto / salibandy

FI36 5740 7520 0634 04
viite: 20336
 

 

 

Lähde kokeilemaan maailman sähköisintä lajia!

 

 

 

 

Sähköpyörätuolisalibandy sopii kaikille! Riittää, että käytät arjessa jotain liikkumisen apuvälinettä.
Et tarvitse omaa pyörätuolia, joukkueella on kokeilutuoli.
Harjoitukset Linnanmaalla maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin – varmista ennen tuloasi, ettei harjoituksia ole peruttu.

Mitä on spt-salibandy?

 

- sähköpyörätuolilla pelattavaa salibandyä
 

- pelaajan ei tarvitse omistaa pyörätuolia itse voidakseen pelata. Kilapilusarjoissa saa lievästikin liikuntavammainen pelata.


- harjoituksissa voi käydä kuka tahansa, joukkueella on kokeilutuoli


- tätä lajia pelataan yleensä tavallisella salibandymailalla (usein lyhennetty varsi ja erilaisia kiinnityksiä apuna) tai ns. T-stickillä, joka kiinnitetään pyörätuolin eteen pallon kuljettamista varten (tällöin riittää, että pystyy ohjaamaan pyörätuolia)


- Alkunsa laji on saanut Hollannista 70-luvun alussa ja Suomeen laji tuli 1993. Säännöt tulevat pystysalibandystä ja maahockeystä soveltaen.


- lajia pelataan Suomessa kahdella sarjatasolla:

SM-sarjassa suurimmalla osalla pelaajista on liikuntavamma, mutta näköön ja hahmottamiseen liittyviä rajoitteita on vähän tai ei ollenkaan. Pelituolien nopeus saa olla max. 15km/h.

Finlandiasarja on rinnakkainen SM-sarjalle. Tässä sarjassa huippunopeus saa olla max 12,5km/h, sillä useimmilla pelaajilla on rajotteita koordinaatiossa ja hahmottamisessa.

 

- Kaksi sarjaa mahdollistaa omalla tasolla kilpailemisen kaikille. Laji on parhaimmillaan taktista ja keskittymistä vaativaa joukkueurheilua, mutta se antaa myös mahdollisuuden irtiottoon arjesta, tavata muita ja nauttia urheilusta.

 

 

 

Säännöistä

Kenttäpelaajia on neljä, joista yhden täytyy maalivahdin lisäksi käyttää T-stickiä.
Salibandykenttä on 24–30m pitkä ja 14–18m leveä.
Maali on 250 cm leveä ja 20 cm korkea.
Palloa ei saa kohottaa yli 20 cm. Peliaika on 2 × 15 minuuttia.
Törmäily on kiellettyä ja rangaistus voi olla vaparista pelikieltoon eli punaiseen korttiin.
Maalivahdin alue on täysin rikkomaton.

 

Harrastustoiminta Oulussa

Harjoitukset ovat Linnanmaan liikuntahallilla maanantaisin ja torstaisin klo 18.-19.30 lohkossa 3. Tervetuloa kokeilemaan joukkueen pelituolia! (uudet kokeilijat/tutustujat: otathan viimeistään treenipäivänä aamupäivän aikana yhteyttä joukkueenjohtoon, varmistaen ettei treenejä ole peruttu. Näin tiedetään myös tuoda kokeilutuoli hallille!).

Kilpailemme kummassakin sarjassa yhdellä joukkueella, SM-sarjassa Heitto Lightweights Finlandiasarjassa Heitto Heavyweights. Menestystä on kertynyt molemmissa!

 

Oulun Invalidien yhdistys tukee valmennustoimintaamme ja Oulun liikuntavirasto on yhteistyössä kanssamme harjoitustilajärjestelyissä.

 

 

Kauden 2019-2020 turnaukset:

Helsinki (11/19)
Tampere (1/20)
Vaasa (3/20)
Oulu (4/0)

 

Kauden 2019-2020 joukkueet: tulossa!

SM-sarjaFinlandia-sarja


 

Valmentajat Jarmo Rautakoski ja Henri Runtti

Joukkueenjohtaja Anni Mannelin
p. 045 2116791, anni.mannelin@gmail.com

 

Yhteistyössä

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen spt-salibandyjoukkueeseen.

Jäsenmaksu tulee ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja maksetaan siinä annetuilla tiedoilla seuralle. Kausimaksut koskevat joukkueen omaa kilpailutoimintaa, kokeilua varten ei tarvitse ilmoittautua.