Heiton naiset voittoon Thundercup 2021 -turnauksessa

7.9.2021

HaHe III Thunder Cup 2021 naisten sarjan mestari
HaHe III Thunder Cup 2021 naisten sarjan mestari

Alkavalla kaudella naisten salibandyn 2. divisioonaa pelaava  HaHe III joukkue menestyi lauantaina 5.9. pelatussa Thundercup 2021 -turnauksessa. Vuosittain järjestettävässä turnauksessa toisensa kohtaavat naisten 2. – ja 3. divisioonaa pelaavat joukkueet. Naisille järjestetyssä kilpasarjassa lohkoja oli tänä vuonna kaksi. Naisten kolmosjoukkue pelasi B-lohkossa, Merikoski SBT:n, SS Kanuunan ja SB Hurricane II:n kanssa.

Turnauspäivään lähdettiin ilman suurempia tavoitteita menestyksestä. Ainoana teemana oli testata mahdollisimman paljon erilaisia ketjuja, ja saada jokaiselle kokemusta myös paineistetuista pelitilanteista. Tämä onnistuikin varsin hyvin, sillä jo päivän ensimmäisestä ottelusta SS Kanuunaa vastaan tuli 2-0 -voitto joten joukkue pääsi lähtemään päivään hyvällä ja varmalla mielellä. Seuraava ottelu SB Hurricane II -joukkuetta vastaan päättyikin varmoin voittolukemin 0-5.

Viimeinen lohkopeli oli merkityksellinen. Siinä vastaan tuli jo aiemmin harjoituspelissä joukkueen voittanut Merikoski SBT, jolla on myös kokemusta naisten 2. divisioonasta aiemmilta kausilta. Ottelu oli tiukka, ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Peli oli kuitenkin hyvin Heiton hallinnassa, ja päättyi lopulta voittoon lukemin 1-0.

Puolivälieräottelussa vastassa oli 3. divisioonaa pelaava Dynamo. Tässä ottelussa väsymys näkyi jo hieman ottelun tapahtumissa, mutta tulokseksi tuli kuitenkin 1-0 -voitto. Välierässä vastassa oli SB Hurricane I,  joka on tuttu aiemmin pelatusta harjoitusottelusta. Tästä ottelusta tuloksena 3-0 -voitto.

Finaalissa vastaan tuli turnaukseen viime hetkellä kutsuttu Oululläänipallo. ”Olpin” pelejä oli seurattu jo aiemmin päivällä, ja tiedossa oli, että juoksuvoimaa löytyy. Ensimmäisen erän jälkeen taululla oli kuitenkin lukemat 0-4 Heiton hyväksi, joten toiseen erään lähdettiin hieman jännittynein ottein. Maalihanat ei kuitenkaan sen suuremmin auenneet, ja ottelun lopputuloksena 2-4 voitto.

Joukkueen yhteispeli oli päivän koitoksissa hyvää ja jopa 11 pelaajaa onnistui saamaan tehopisteitä otteluiden aikana. Finaaliin lähdettäessä tehtyjä maaleja oli 11 ja omaan päätyyn päästettyjä 0. Turnauksen ainoat kaksi päästettyä maalia tulivat finaalin toisessa erässä!

Tästä on hyvä lähteä kohti syyskuun lopussa alkavia sarjapelejä. Joukkueen kausi alkaa 25.9. Kittilässä Santa’s Unitedia ja SBC Leviä vastaan pelattavilla otteluilla.

 

Teksti: Jenna Suutari