Heiton salibandyn edustusnaiset nousevat 1. divisioonaan

4.5.2021

Kuvassa punaisissa peliasuissa vasemmalta oikealle:
Anu Heikkinen, Leila Meriläinen, Lotta Wikstedt, Annukka Häkli ja Jemina Haikonen
Kuvassa punaisissa peliasuissa vasemmalta oikealle: Anu Heikkinen, Leila Meriläinen, Lotta Wikstedt, Annukka Häkli ja Jemina Haikonen

Haukiputaan Heiton naisten salibandyn edustusjoukkue nousee 1. divisioonaan kaudelle 2021-2022. Sarjataso on seuralle historiallinen, sillä koskaan aiemmin Heiton naissalibandy joukkue ei ole pelannut 1. divisioonassa tai korkeammalla.

 

”Olen divaripaikasta äärimmäisen onnellinen, niin joukkueen kuin myös koko Pohjois-Suomen puolesta. Kovasti ollaan tehty töitä sen eteen, ja tulevaan kauteen lähdetään ehdottomasti suurella mielenkiinnolla. Joukkueen kasaus tulevalle kaudelle on hyvällä mallilla, muutamia pelaajia kuitenkin vielä haetaan” -kommentoi joukkueen päävalmentaja Pasi Soronen.

 

Heitto oli lähellä nousta 1. divisioonaan jo kauden 2017-2018 päätteeksi.

Runkosarjan 2. sija ja ristiinkarsintojen voitto, mutta loppukarsinnoissa tiukka tippuminen vain keskinäisellä maalierolla, ja sitä myöten nousuhaaveiden mureneminen..

 

Seuraavalla kaudella 2018-2019  Heitto voitti 2. divisioonan Pohjois-Suomen lohkon runkosarjan. Kauden lopuksi matka tyssäsi kuitenkin harmittavasti taas keskinäisiin maalieroihin – tällä kertaa ristiinkarsinnoissa.

 

2019-2020 ei kuitenkaan pelattu laisinkaan naisten 1. divisioonaa salibandyliiton sarjauudistusten vuoksi. Kyseisellä kaudella Heitto voitti toistamiseen 2. divisioonan Pohjois-Suomen lohkon runkosarjan. Tällä kertaa nousun esteeksi tuli yllättäen Pohjois-Suomen koko alueen poissulkeminen naisten 1. divisioonasta. Ainoa reitti ylempiin sarjoihin Pohjois-Suomelle oli F-liigakarsinnat. Mutta nekin jäivät koronatilanteen vuoksi kokonaan pelaamatta. Kaikista muista naisten 2. divisioonan lohkoista nousi 1-4 joukkuetta ilman karsintoja uudistettuun 1. divisioonaan. Heitto jäi ainoana runkosarjan voittajana 2. divisioonaan. Ja Pohjois-Suomi ainoana alueena ilman 1. divisioonan paikkoja.

 

Joukkue ei heittänyt kirvestä kaivoon, vaan kaudelle 2020-2021 Heitto päätti osallistua 2. divisioonan lisäksi ensimmäistä kertaa Suomen Cupiin. Tie vei hienosti neljännesvälieriin saakka. Matkan varrella kaatui niin 1. divisioonan joukkueita kuin myös yksi F-liiga B joukkue.

 

2. divisioonassa runkosarjan pelit jouduttiin koronatilanteen vuoksi keskeyttämään joulukuun alussa 2020.Sitä ennen Haukiputaan Heitto oli tehnyt salibandyliiton liittokokoukselle esityksen, että Pohjois-Suomelle palautettaisiin mahdollisuus osallistua naisten 1. divisioonaan. Liittokokous hyväksyi yksimielisesti esityksen ja Pohjois-Suomi sai oikeutetusti 2 paikkaa 1. divisioonaan kaudelle 2021-2022.

 

Runkosarjaa ei koskaan päästy koronan vuoksi jatkamaan.

Heitto sijoittui  2. divisioonan Pohjois-Suomen lohkon runkosarjassa  8 pelatulla pelillä ja 15 pisteellä 1. sijalle. Pelejä saatiin isosta alueesta ja hieman erilaisesta koronatilanteesta johtuen pelattua kuitenkin hyvin eri määrä. Näin ollen pisteet per pelattu peli laskelmalla Heitto tuli toiseksi lukemalla 1,875. Sijoituksen perusteella liitto tarjosi joukkueelle paikkaa 1. divisioonaan ja Heitto otti sen vastaan.

 

 

Teksti: Eeva Repo

Kuva: Tiia Kolehmainen